其實冬奧係咪有錢人嘅玩意?

128 回覆
373 Like 10 Dislike
唔係溜冰??
好慘
出身唔好真係輸太多
玩果班都on9啦 咁凍番屋企訓覺唔好
西係西班牙喎
睇新聞講冰壺啲石壺得蘇格蘭有生產,用啲特別火山石整,一套要廿萬
咁又唔洗咁surprised
西班牙有五個mountain ranges分佈全國,冬天全部鋪哂厚雪可以狂滑

下面係sierra nevada ski resort嘅webcam,有圖
https://sierranevada.es/en/invierno/la-estaci%C3%B3n/
有人睇咩
唔見一筒點做13么
你噏得出依句就表現出歐美細路仔同香港細路仔分別
香港人有錢都未必比仔女滑雪打hockey,踢下波咪算~
踢到18歲好放棄要讀書
睇下住邊,我親戚加拿大住,啲小朋友課餘活動就係滑雪
溜冰嘅洗費大概係點?
原來西班牙都有雪山?
美加溜冰滑雪唔係特別貴
班中年阿叔阿嬸真係周身名牌佢哋夠膽去玩下冬奧啲運動嘅話 應該好快普及到 屋邨都搞個滑雪谷定期出發
外國大撚把人住雪山周圍 一放假就滑
夏天都有雪嘅(冰川)得返 Pyrenees(西法邊界嘅山脈)。Sierra 同 Cantabrian 嘅冰川已經溶左

但如果只要冬天有雪,基本上西班牙高過1000米嘅山冬天都會積雪,係大把ski resorts可以比人滑。

近少少離madrid一個鐘車程嘅Puerto de Navacerrada已經有得滑

其實歐洲唔係得the alps先可以滑雪
低至法國Vosges/德國black forest/Harz/Thuringia forest 呢d 得1000米左右嘅小山丘/森林,都已經滿佈ski resorts可以比人冬天狂滑。西班牙更加唔洗講啦,有大量2000米以上山脈,滑雪好多選擇
屌你老母又石頭出糧
岩岩搵到
西班牙北部Picos de Europa
所以咪少眾運動
鳩跑果d咪窮撚國家贏哂
ching而家住喺邊個國家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞