[J-POP]milet集中討論區 [8]

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
應該係報導覆述OOR Fans
Shed a light越聽越好聽
個Feel好有Suede Dog Man Star時期,係爭Bernard Butler個結他Solo
Shed a light第一次聽就岩feel了

好得意
Uru唔會啦
佢平時上音番都已經好驚咁
呢種級數既tieup肯定要瘋狂上音番,甚至紅白,佢點搞啊
Uru 都好耐冇出新歌了 之前首love song好正

btw 岩先留意到残響散歌 Aimer只係負責作詞, 同埋今次片尾曲麻麻地...
Sony想捧紅邊個就比佢唱鬼滅
拎左咁多錢出黎捧milet
有得比milet一定會比佢
所以sony破例又唔會好出奇
milet又有唱動畫唱經驗
鬼滅已唱紅左LiSA
今次Aimer 話唔定今年上埋紅白
今次仲唔輪到milet
係驚佢係首歌話到幾多事
因為鬼滅幕後既金主就係Sony,所以音樂部份肯定會係Sony Music包辦
如果以Aimer做例子,唱鬼滅就要(內部)過檔Sacra Music,咁其他Sony系歌手,都要可能要轉Label

電影版油角編,都可以肯定係Aimer一手包辦

至於下一輯電視版刀鍛冶之里篇既主題曲,
論資排輩,最熱門應該會係Uru

冷選或之後幾輯,milet同Yoasobi先有機會
我覺得首尾門,好大機會係Sony阿姐級巨肺Misia
Uru唔會啦
佢平時上音番都已經好驚咁
呢種級數既tieup肯定要瘋狂上音番,甚至紅白,佢點搞啊
Uru 都好耐冇出新歌了 之前首love song好正

btw 岩先留意到残響散歌 Aimer只係負責作詞, 同埋今次片尾曲麻麻地...

做得娛樂圈,扮野係最基本
好多人既真面目,真係估佢唔到

ED通常都冇OP咁搶耳,但今次隻ED朝が來る,又真係幾行貨
Aimer咪又係要上
下一篇應該Uru架啦
反而最尾無限城篇覺得會比milet唱
推牙mi上去
最後一集都係播op全首,ed wfc
無限城篇嘅主題曲
好大機會係Sony巨肺一姐....MISIA
油角編最終回嗰隻残響散歌,你留意下個Intro長好多
應該會留返比油角OST推出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞