[J-POP]milet集中討論區 [8]

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
係jam
with you?
O-o-o-o love me love me
O-o-o-o baby babe oh yeah, oh yeah
It's never too late oh yeah
想聽Tell Me, The Hardest同Red Neon曲風做下半年主打多啲
正正因為金主就係Sony
我覺得milet機會先大
呢幾年sony投資左幾多落milet大家都睇到
出道第2年已經紅白
Yoasobi LiSA 紅到癲左先有機會上
佢又上奧運closing ceremony
今年又有NHK冬季運動主題曲
SONY真係谷到盡
係佢都唔出奇
我反而覺得會少咁啲黑暗風 多啲輕快同experimental啲嘅歌
milet個定位會唔會係外交大使打返出日本市場
太集中資源響一個單位嘅歌手/樂團,對一間已經有多位知名歌手既大唱片公司嚟講,絕對唔係好事

你話Sony呢幾排勁谷milet,其實谷得仲勁嘅係King Gnu 同優里
我如果係Sony管理層,一定係想多D artist紅。
一定係 mi既歌都係英文based 咁多重要event都有佢份 明顯想推佢衝出國際
真係幾Chok下,其實呢個世界都好多Chok聲歌手,但唔知點解佢比較un耳,但又唔係唔好聽
再聽d唔係咁激嘅歌 好似比較啱佢
類似嘅聲仲有Dua Lipa,不過好似好多人唔鐘意佢
多謝推介
我第一次聽就係聽新出隻碟 開頭覺得Seventh heaven好好聽
但佢唱冇咁激動嘅歌好聽好多,又唔Chok 痴脷筋都少左
King Gnu 本身日本都紅到癲 人紅自然多資源
優里就唔清楚
就我所見milet係日本係咪真係好紅 我又真係唔係好覺
計比例milet黎講拎左好多資源
我覺佢海外市場仲多過本土市場
Sony應該想谷佢出海外多過留係日本
但日本想衝出國際嘅歌手,冇乜出過好成積
最出名既係80年代既松田聖子
之後就到宇多田光
反而泡菜既BTS,仲比佢上到美國Billboard冠軍

日本都曾經有歌手上過 Billboard冠軍,要數到坂本九-昂首向前走,嗰陣係1963年
OOR
唔記得邊個報導話過milet係女版taka
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞