俾你會點揀男友?6萬一個月但無投資定係2萬一個月有投資?

313 回覆
3120 Like 213 Dislike
認真答

做雞好過啦
依家得a同b選擇
做咗雞之後a至z都唔知loop到幾多轉啦
有咩人追女會自爆自己幾多身家
同埋虛擬貨幣就算吧啦
一日未攞現錢出黎都唔係自己既
好多時有錢人所以致富 主要係因為節儉

唔好信連登仔咩嗌嘢食咩買消費品唔睇價錢

其實有錢人非常精打細算
最首先一樣嘢,佢識投資係佢嘅錢,佢搵嘅人工都係佢嘅錢

女人最緊要自己有錢有本事,唔愛佢嘅佢反面叫你去死時你都要有本事叫佢食屎,愛佢嘅到有日佢跌鑊金你都要有本事扶佢起身

如果係要就上面條件黎揀,老實講咁大個人,投資嘅嘢今日可以賺4倍聽日可以輸40倍,你唔係弱智又咁堅信投資嘅,咪自己投囉,老公一個月6皮你輸到仆街佢都仲養得你起,投資佬今日拎十皮返黎聽日分分鐘問你借返廿皮冚數,哂鳩氣
你見呢個膠post係財經台開就知咩料啦
不怕一萬 只怕萬一
投資大撚晒? 贏撚硬?

問呢個問題既人係弱智
根本唔適合拍拖

樓主/樓個fd咪撚害人啦
要求對方給予 咁自己都要付出
650嘅樓一年都升勝有餘 但係得50萬積蓄 一定有物業係爸爸媽媽嘅
成70萬年薪儲3-4年用剩50萬都叫算係咁
工程師會早死 晚年拎筆錢養後生仔
A B 先生是但一個上嚟睇post 分分鐘認得自己
如果搵得多基本上唔會講
想認真發展的反而會扮窮試吓食軟飯會點
玩玩下就冇所謂
佢朋友睇落都係冇咩本事能耐
識諗就靠自己發達養小鮮肉
講到尾又係一個收入穩定 一個氹得佢開心啲
收入身家可以鳩吹架啫
早排先有個被個大陸仔園境師扮則師呃閪屌
你個fd揾到個兩樣都做到 佢係咪又再揀過?

之前有巴打講
公司有個非常低調嘅同事
只係講自己住九龍城
份工得萬五蚊,仲要冇得升嗰隻
有次飲醉咗送佢先突然發現佢住九龍塘獨立屋
做雞好啲
反正都搵錢啫
同大家講聲Sorry先
其實由頭到尾個fd都唔係好在意
佢地嘅身家同財產

只係我同佢傾開計
從佢口中知道再整合上黎上黎以經濟角度分析下

所有野都唔關我個fd事
唔係佢叫我開po的
係我自己8婆開

and大家唔好再覆
好多人唔係靠份糧生活
打份工過下日晨
真係得十幾k點生存
其實上連登 首先要識得分假膠post~即係呢個post
唔好人講就信 TVB劇情咁 聰明係要時刻醒覺~
前者可能收埋唔講 後者可以吹水唔抹嘴
識朋友交心識著個EQ低嘅
做酒肉朋友好啦 同你朋友講
兩個要哂咪有8萬又識投資囉
做人膚淺到呢⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞