大家都係蘋果副刊出黎,Mill milk 真係贏曬米紙幾十條街

382 回覆
426 Like 1374 Dislike
好嬲好嬲
個studio係人哋免費贊助
之前係上yuki屋企做野
其實Sybil 本身食組出身,呢啲style好正常
Ruby你覺得佢認真啲同夠真,因為佢本身係人物專題組,做開啲社區故仔

其他YouTube channel 做到咁都應該欣賞下
覺得真係正就課埋金
兩邊都會睇
兩邊都會撐
正解 第一條片嘅規模已經係專業級水平
點鬥呀大佬
引戰就收皮啦傻閪
佢d片題材真係好正
有資訊性得黎又搞笑 希望佢搵到大sponsor
你google 下Milk 雜誌老闆咩背景先啦
上面有清講話係柒頭豬奴個阿哥
即係拍片點present自己又同資源有關係
邏輯fail
利申:兩邊都間唔中睇
但唔知仲乜笑笑笑到頭都痛果d會即飛走
其實唔開資源事,係入面嘅「記者」質素問題,
米紙入面得Fiona 問嘅嘢係比較有意義, Sybil 同ruby 問嘅嘢無內容,當中Sybil 淨係識呻、傻笑、講野又爆咪,唔係我唔想睇,係我㩒入條片頂唔順睇咗一陣就quit

同埋米紙做得幾辛苦,你人手不足,其實我哋觀眾知,但唔駛條條片都剪啲「辛酸」野入去,例如訪問食檸檬或 人哋鋪頭拒絕咗你幾次,你都堅持chur 人,其實都幾唔尊重

另外有條市集片,剪咗有個女仔本身接咗佢哋派嘅揮春,但最後畀返Sybil ,無錯個女仔無咩禮貌,但Sybil 瞪大對眼錯愕咗十秒,其實都理解佢好意外,但剪出嚟就會覺得好唔得體囉
依家Yuki走埋,真係唔知米紙仲頂到幾耐
who
Mm 開台初頭好睇d

例如講西環點心店既父子情

但而家好似少咗好深入去發掘故事背後既野

例如生物炭 我只會覺得好有心攪環保

油塘夫妻茶餐廳龍蝦餐 我只會覺得好抵食

冇左個種好深入既故事感

米紙我冇點睇過 所以比唔到意見

但認同兩個台資源上係唔同 各有各做就得
賣慘只會有一時既支持

賣質素先會持續run到落去
真係好可惜 好多傻仔以為資源少就一定要撐
兩個主播一味傻笑都咁多人撐
無資源所以傻笑已經超曬班?
米紙已經好咗好多
點會冇,平時記者一條片你估個記者自己做晒咩
有人幫寫稿,幫搵料,又有審稿改稿再有人批稿先拍得
如果記者自己度好既present有問題,老頂一早改左佢

呢家米紙就係冇資源請呢堆人
但條友講野幾KAI下
On 9 咁都要攞嚟比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞