大家都係蘋果副刊出黎,Mill milk 真係贏曬米紙幾十條街

382 回覆
426 Like 1374 Dislike
一台獨大又屌,遍地開花又屌,對家啲台又唔見追住咬
咁耐我你覆 真係唯有咁答
心水清
唔明點解個個都話樓主引戰
2個都係蘋果出身,做既題材又相近
咪自然有可比性
唔通搵個打機channel同米紙/mm比咩
同埋黃/少資源唔係萬能擋箭牌
唔夠人手咪出疏d/短d囉
channel c一樣得幾丁友,都可以做得好好睇
做得差-->少人睇,少sponsor-->冇資源
根本就係惡性循環
樓主屌既point都valid,唔係恃住少資源就本pea唔撚改,叫觀眾硬食
p 牌引戰狗 blocked
mm有金主 大佬
無辦法 連登仔好多為撐而撐 人云亦云
我都覺,仲要好多懶音
兩個個樣又唔靚
上次去洗廁所on99唔紮頭髮
兩個弱智咁
最過癮你越屌佢報得越多mirror
有水喉 v 冇水喉
似KOL多過資訊性channel
咁米紙同MM行同一路線會死,好正常呀
牙Sam好享受俾Chucky撚
邊有其他內容者
米紙似KOL多過資訊性channel
咁米紙同MM行同一路線會死,好正常呀
怡富最好睇
唔講以為你比好多錢收唔到貨
唔啱睇咪唔好睇囉
而且我又唔覺米紙做得有幾差
大部份踩既point都係對人唔對事踩個主持
講比較更加冇衝突大家各有各做
人地冇資源startup慢落井下石唔覺有咩幫助
其實蘋果嗰陣Ruby已經畀人屌過傻笑 印象好深 嗰集係做奇案 啲YouTube留言話笑同兇殺案放埋一齊唔恰當
然後街訪walk in又係好尷
我諗米紙問題係幾個女仔 拍攝同剪接就會用女仔角度出發(所以洋腸港婦先會搞到咁大件事 如果有男監製可能會避免到嗰條片受爭議嘅程度)
雖然見到佢地傻笑會尷 但有可能佢地對鏡頭緊張先會以笑遮醜 希望佢地可以自然啲
最新條眼鏡廣告都有啲圍爐 同埋賣Ruby feel
希望佢地畀多啲自信唔洗成日以笑遮醜

至於mm都多咗圍爐片 可能因為破訂閱啦
但好似pantry咁 圍爐得嚟唔會好尷尬
之前有睇佢地講返自己最多人睇嘅係邊幾條片 好失望京嘅weeklypedia/牌子嘢同民間搜索隊10大不入 懷疑香港觀眾就係鍾意睇啲飲飲食食柴娃娃人情味嘢 多過注重資訊嘅節目

所以諗到呢度 又覺得小薯茄常識問答設計得幾好 用遊戲包裝資訊可能係香港人要嘅嘢
得你反感
manyi 唔靚但應該幾有男人緣
食開屎?見到排牙都唔開胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞