【ViuTV】《IT狗》(63) 大結局 機會係留俾有信念嘅人

1001 回覆
36 Like 6 Dislike
Moling 含春
好似Vision同Ultron咁

勁靚女
基拉vs議長
拎b好多神gif
無咩印象係咪臭雞嗰個
求小龍精彩gif
有感情線就太TVB
其實4個反派都唔係
萬鈞 Marcus Lou Anjay
見到Ai識傾計 仲要係有深度topic 好感動
拎B我哋到了
你呢?
可以自己對號入座:

//或者到咗呢一刻,你仍然覺得我哋呢班人蠢
但係我話俾你聽,香港____欠缺嘅從來都唔係乜嘢____
因為最好嘅____,我哋20年前已經擁有過
真正令到呢個城市停滯不前嘅,亦都唔係你所講嘅無知同埋短視
而係我哋對香港____都已經失去左信任
我哋實在經歷過太多欺騙、出賣
所以每一個人都習慣咗係俾人出賣之前,先將自己賣一個好嘅價錢
你所講嘅無知其實係一種世故
你所講嘅短視其實係一種無奈
佢哋嘅問題唔係蠢,佢哋係太過聰明
聰明到明白眼前嘅利益先至最值得信任
但係就算係咁,我知道仲有一班唔夠聰明嘅人
為咗自己嘅夢想,為咗呢個城市嘅未來艱苦前行
或者佢哋就係你所講嘅蠢人,但係我同你講,佢哋先至係一班有信念嘅人
只要我哋每一個人都堅守自己嘅信念
我哋一定可以追返失去咗嘅20年
搵返一個真正屬於我哋自己嘅未來
機會從來都唔需要人哋俾,機會係留俾有信念嘅人//

source
https://www.facebook.com/usdramalover/posts/328235855978998
定係《跟住矛盾去旅行2》
有生之年都唔知睇唔睇到呢輯節目出街既一日
Live 未做?
星之子Tony x Touchwood Never 完勝
點解仲未有live既
大家望唔望到
開live未
你咁講而家我都覺得呢個先係萬鈞最後信仰崩塌個原因
但佢一開始講當個friend condom個下應該大家睇到結尾就唔記得咗
會唔會有第2輯
冇得追IT狗唔想做人了
我覺得係感動 竟然AI moby會比AI George 同化左 做埋朋友
tony never屌打
阿信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞