[ff]如果十八區每一個都係獨立國家,會發生咩事?整合

396 回覆
1148 Like 34 Dislike
如果對應返歐洲各國
域多利聯盟=北歐四國
大北=俄國
荃灣王國=法國
沙田王國=德國
大埔帝國=波蘭
九龍個啲=意大利各城邦
離島=西班牙
元朗酋長國=南斯拉夫
西貢將軍澳聯邦=比荷盧
咁樣岩唔岩

屯門似俄佬多啲,一戰打打比共產黨推翻咗國王政治然後唔玩

邊個係英國佬?

南丫島

吓,邊忽似啊?
如果對應返歐洲各國
域多利聯盟=北歐四國
大北=俄國
荃灣王國=法國
沙田王國=德國
大埔帝國=波蘭
九龍個啲=意大利各城邦
離島=西班牙
元朗酋長國=南斯拉夫
西貢將軍澳聯邦=比荷盧
咁樣岩唔岩

邊個係英國佬?

南丫島

吓,邊忽似啊?

地理
如果對應返歐洲各國
域多利聯盟=北歐四國
大北=俄國
荃灣王國=法國
沙田王國=德國
大埔帝國=波蘭
九龍個啲=意大利各城邦
離島=西班牙
元朗酋長國=南斯拉夫
西貢將軍澳聯邦=比荷盧
咁樣岩唔岩

邊個係英國佬?

南丫島

吓,邊忽似啊?

地理

Ok u win
Lm
屯門
牛你老母咩
屯門
牛你老母咩

唔洗咁認真嘅
等間食飯Break 睇下有冇時間玩下整國旗
同埋局勢圖
而家扮緊工
真係好撚佩服連登仔
無撚聊到打幾千字on9嘢
唔比正皮對唔住自己

多謝
如果對應返歐洲各國
域多利聯盟=北歐四國
大北=俄國
荃灣王國=法國
沙田王國=德國
大埔帝國=波蘭
九龍個啲=意大利各城邦
離島=西班牙
元朗酋長國=南斯拉夫
西貢將軍澳聯邦=比荷盧
咁樣岩唔岩

邊個係英國佬?

南丫島

吓,邊忽似啊?

地理

Ok u win

西貢似瑞士 武裝中立
你唔打我唔打你 Keep住自閉
留名,寫多啲香港仔同鴨脷洲啦,有多隊精鋭部隊,鴨脷洲兩棲作戰部隊(龍舟隊-海虎仔),香港仔快速運兵車(紅van)。。。。。正
留名,寫多啲香港仔同鴨脷洲啦,有多隊精鋭部隊,鴨脷洲兩棲作戰部隊(龍舟隊-海虎仔),香港仔快速運兵車(紅van)。。。。。正

唔熟
如果[ff]如果十八區每一個都係獨立國家,會發生咩事?
https://lihkg.com/thread/283508/page/24?ref=ios
我入來是睇深水埗 自己住個到都未睇
南區最強武器 - 赤柱監獄
一比人打就威脅放哂班賊王
南區最強武器 - 赤柱監獄
一比人打就威脅放哂班賊王

等我ff先

西貢君主國

處於最東邊,一直都係荒蕪之地,係一個農業重地出產國。 區內居民大多從事漁業及農業,而且居住深山中。
而部份居民居住於首都,但首都只有大約半平方公里。
只有兩條主要道路出入沙田國及觀塘國。由於區內大部份土地均未開發,擁有怡人的景色風景及環境。成為香港其中一個良好的渡假地方。不少其他國家的人民都紛紛前往國內清水灣及北潭涌鎮等地方遠足渡假。此令到不少高收入人士及富豪願意於西貢國購買別墅,作渡假之用。亦因此區內有不同的酒店及旅舍。
西貢國為現時唯一個國王作為最高領導人的國家。國家採用世襲制,二國王有最高控制權。有權控制國內所有大小事務
至於90年代,西貢君主不甘眼見其他國家發展迅速,於是決定發展大將軍澳經濟圈。擁有鐵路高速公路及高樓大廈的先進城市。因此西貢君主決定與當時居住於調景嶺自治縣政府的遺棄國民老兵徵地,發展了是多個大都市。分別有尚德、厚德、寶林、翠林及彩明市。同時間於大將軍澳經濟圈的東南部發展左工業園從事傳媒及科技等工作。由於西貢君主見到垃圾處理有龐大的市場,所以係工業園嘅旁邊設立垃圾處理區,收集其他國家嘅垃圾同處理。
時移世易,大將軍澳經濟圈的居民生活質素提高,因此不少人不滿垃圾處理區所帶來的滋擾。部份人士好似哪吒,而多次作出抗議及示威希望停止垃圾處理區嘅運作。但始終成效唔大。再加上大將軍澳居民生活同知識開始高於首都,而萌生獨立念頭。部份城市例如尚德及彩明,主張獨立。成為了西貢國重大的一個考驗

睇下點
有創意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞