紙皮婆婆現身 斥食環無情逼交擔保留$4搭車

178 回覆
129 Like 7 Dislike
其實你地想食環點?唔通只係捉大陸人行乞,鋪頭阻街?啲呀婆係無牌賣野wo,唔通唔洗捉?法律仲有用?
要屌就屌政府冇政策幫佢地自力更新,而唔係屌食環執法無情

屌你老母 你中學畢業未? 而家係食環捉少數弱小呀婆 唔捉大陸行乞 行騙 走私 阻街
係恃強凌弱 欺善怕惡 既無恥之舉
回應埋你第二樣野 制定法律背後既意義 係用黎制衡 規範人類既行為 人係可以道德上執行法律 如果唔係你讀咁撚多仁義道德做乜鳩 不如一出世叫你背law 算鳩數
而家就係有好撚多你呢d大陸閪 饒哥乜 政協撚 淨係亂咁解讀法律 只係利用法律黎執行佢地想做既野 香港就係咁比你班垃圾敗9晒
唔好講乜撚野法律面前人人平等 捉撚左 等個官判 呢d 咁撚易判斷你都要咁講 我只可以講 你人生係垃圾 屌你老母垃鳩圾

講得好岩
屌撚醒個弱智仔
有無人知點解食環從來唔捉西洋菜街唱歌跳舞班撚樣? 冚完又有再冚幾多quota都追到啦
wah 點解無人鬧廢老嘅
連登仔唔係通常都鬧廢老架咩
其實你地想食環點?唔通只係捉大陸人行乞,鋪頭阻街?啲呀婆係無牌賣野wo,唔通唔洗捉?法律仲有用?

有冇睇新聞呀, 呢啲擺明恰鳩個阿婆啦, 執法
wah 點解無人鬧廢老嘅
連登仔唔係通常都鬧廢老架咩

左膠大愛DNA 係咁上下
日日對住部電腦街都唔落下又點會知道個世界發生緊咩事
D阿婆不知幾撚古惑
我老友間舖口日日比班賣菜婆頂到實
請佢走又屌返你轉頭
好啦忍唔住打去食環投訴
食環又話阿婆唔搞得淨係可以趕
趕完有用嗎?
唔夠三分鐘就返曬黎圍住間舖門口屌
最緊要係
唔好以為阿婆D菜係自已種
其實佢都係買,什至執返黎
食環真係好仆街
做食環既連狗都不如

不如死撚左去啦好嗎
有時經過深水埗d地方見到d食環狗全副武裝準備出巡咁真係好想嘔,正經嘢唔做走去做白痴嘢仲個個以為自己係州長戴晒黑超挺住個肚腩走去屌人,幾十歲人做到咁肉酸真係香港之恥
城管
推到食環仆街
食環署真係cheap個隻狗
屌你老母食環狗,行出上水火車站乜嘢現金交易都有呀,唔駛放蛇添啦

祝全港食環狗全家俾狗屌,老婆走佬個女做雞

真係好撚嬲
上水水貨狗
旺角班乞衣
仲有寬頻 捐錢撚
成班擾民食屎狗唔拉
拉個亞婆

垃圾食環署淨係識做啲濕鳩野

75歲朱婆婆日前賣1蚊紙皮換來食物環境衞生署票控,食環署不近人情做法惹起公憤。婆婆今日現身柴灣興華邨的黎志強議員辦事處,與協助她的黎志強見面。朱婆婆講起當日在中環碼頭執紙皮時的情況,說自己當時執到3塊紙皮,有外傭向她索取紙皮,並給她1港元,豈料5男1女的食環署職員突然撲出來,指她阻街和無牌販賣。

朱婆婆憶述自己當時立刻求情,但對方不肯,食環署職員其後更把她帶回上環的辦事處。食環署職員要告她阻街和無牌販賣,並要求交出擔保費。朱婆婆指自己當時身上只得34港元,食環署職員見狀,就着她交出當中的30港元作為擔保,僅剩下4港元讓她返家,因長者可享2元的乘車優惠。朱婆婆提起當日的經歷,即語帶哽咽,斥責食環署「點解要拉我?」

笑到仆街
成班人月薪加埋起碼12萬一個月,要六個加埋部處曬去捉個阿婆,唔講以為個阿婆咩大支野,點知原來係街邊執紙皮賣一兩蚊塊嘅阿婆
真心想知我地呢班立稅人比錢養緊咩垃圾

祝呢六個食環狗同有份部處呢件事嘅有關人等長命百歲,身患絕症,窮到仆街要靠賣紙皮生活,生生世世,代代相傳

食環狗我屌你老母
如果真係要渣正嚟做,好心就收晒$34做擔保,之後每條友捐番幾十蚊加加埋埋夠阿婆食個飯加撘正常交通工具回家啦
有咩辦法可以搞鳩班食環狗
呢鋪真係要出聲

直程連阿婆都玩
有時真係諗極都唔明
究竟食環做埋呢啲濕鳩野實際有咩好處
捉水貨客又係quota 捉阿婆又係quota
點解唔仆街果樣佢地唔做
推到班恰鳩婆婆嘅食環狗仆街死

屌你老母 你中學畢業未? 而家係食環捉少數弱小呀婆 唔捉大陸行乞 行騙 走私 阻街
係恃強凌弱 欺善怕惡 既無恥之舉
回應埋你第二樣野 制定法律背後既意義 係用黎制衡 規範人類既行為 人係可以道德上執行法律 如果唔係你讀咁撚多仁義道德做乜鳩 不如一出世叫你背law 算鳩數
而家就係有好撚多你呢d大陸閪 饒哥乜 政協撚 淨係亂咁解讀法律 只係利用法律黎執行佢地想做既野 香港就係咁比你班垃圾敗9晒
唔好講乜撚野法律面前人人平等 捉撚左 等個官判 呢d 咁撚易判斷你都要咁講 我只可以講 你人生係垃圾 屌你老母垃鳩圾

洗咩講咁多,根本就係欺善怕惡,完
食環死全家啦
我屌你老母食環,個外傭都唔知係咪放蛇,為做夠數而做
做食環咁撚正既
唔夠數 搵條友放蛇 咪搭夠數囉
咁平時懶懶閒 得閒無事搵啲廢弱老殘黎頂數得啦
抵撚死啦廢老
比得個30蚊仲想點 唔叫你行返屋企咪算好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞