紙皮婆婆現身 斥食環無情逼交擔保留$4搭車

178 回覆
129 Like 7 Dislike
犯法就係犯法
還我道路使用權
有朋友做食環 佢地的確要追quota搏表現
當然hea做冇人鬧 但冇職升

咁樣都叫表現?災難級表現?
咁撚痴線要比30蚊?
身家得34仲要拎30
真係好撚狗,幫個婆婆都黎唔切啦,30蚊都搶,賤過乞丐
人情味去哂邊? 香港唔係咁樣嫁 689我屌你老母
其實點解無外傭口供
同埋幾時上庭?
其實你地想食環點?唔通只係捉大陸人行乞,鋪頭阻街?啲呀婆係無牌賣野wo,唔通唔洗捉?法律仲有用?
要屌就屌政府冇政策幫佢地自力更新,而唔係屌食環執法無情

屌你老母 你中學畢業未? 而家係食環捉少數弱小呀婆 唔捉大陸行乞 行騙 走私 阻街
係恃強凌弱 欺善怕惡 既無恥之舉
回應埋你第二樣野 制定法律背後既意義 係用黎制衡 規範人類既行為 人係可以道德上執行法律 如果唔係你讀咁撚多仁義道德做乜鳩 不如一出世叫你背law 算鳩數
而家就係有好撚多你呢d大陸閪 饒哥乜 政協撚 淨係亂咁解讀法律 只係利用法律黎執行佢地想做既野 香港就係咁比你班垃圾敗9晒
唔好講乜撚野法律面前人人平等 捉撚左 等個官判 呢d 咁撚易判斷你都要咁講 我只可以講 你人生係垃圾 屌你老母垃鳩圾
推完可以做乜呢
賤撚到。。。
34都要拎30
拎夠32啦不如,反正搭車都係2蚊
做食環個班仆街要落九百層地獄
屌 好撚心up
點樣可以幫到婆婆
34都要拎30
拎夠32啦不如,反正搭車都係2蚊

齊頭30蚊 果六隻賤畜易分啲嘛

你都唔閪識野既
其實你地想食環點?唔通只係捉大陸人行乞,鋪頭阻街?啲呀婆係無牌賣野wo,唔通唔洗捉?法律仲有用?

其實法律最大作用係維持公義,無錯,個呀婆係無牌賣嘢,但係只係想自力更生,唔想 靠政府,但都比班食環狗捉, 睇到呢度以你嘅智商可能唔知道究竟有咩事違反公義。
第一, 欺凌弱小,屌你老母一塊紙皮一蚊你都同我捉鳩佢?你要唔要面呀?之後仲差唔多攞曬人哋啲錢。
第二, 選擇執法,水貨狗阻街狗唔捉,人哋走幾轉賺幾千銀,咁你都唔撚捉,人地惡少少你班食環狗就縮,真係富者田年開阡陌,貧者無立錐之地。

屌你老母 你中學畢業未? 而家係食環捉少數弱小呀婆 唔捉大陸行乞 行騙 走私 阻街
係恃強凌弱 欺善怕惡 既無恥之舉
回應埋你第二樣野 制定法律背後既意義 係用黎制衡 規範人類既行為 人係可以道德上執行法律 如果唔係你讀咁撚多仁義道德做乜鳩 不如一出世叫你背law 算鳩數
而家就係有好撚多你呢d大陸閪 饒哥乜 政協撚 淨係亂咁解讀法律 只係利用法律黎執行佢地想做既野 香港就係咁比你班垃圾敗9晒
唔好講乜撚野法律面前人人平等 捉撚左 等個官判 呢d 咁撚易判斷你都要咁講 我只可以講 你人生係垃圾 屌你老母垃鳩圾

法律面前,窮人含撚
有食環狗,猶差終於唔駛長期墊底
我想問如有阿婆唔交擔保係咪要入臭格?
食環真係九世雞

恃強凌弱 欺善怕惡 既無恥之舉

屌你老母 你中學畢業未?
行乞又關食環事
行騙又關食環事
走私又關食環事
咁食環署長大定於689大?
btw阻街,班食環狗就真係搞唔掂啦

恃強凌弱 欺善怕惡 既無恥之舉
你認為報紙+電視新聞報既野=所有既真相?
我就唔信拉左個黑社會MK仔大隻佬會上報紙
係咪你打開報紙睇唔到就等於唔會發生?

利申:好撚討厭食環署
食環都有連登仔
垃圾食環狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞