覺唔覺TVB 5年內真係會收皮?

207 回覆
537 Like 32 Dislike
你以為,亞視慢慢𢱕,啲 headcount 無咁大
TVB 一日有幾多人返緊工 ?
overhead 大過當年 ATV 好多
一唔夠 cash flow 好快就 bye 得
照現時睇,唔敢講5年,10年內一定收皮,最後TBB 應該會俾中資收購
5年後應該可以變亞視死前2,3年
Viu 似亞視當年輝煌嘅時候
仲可唔可以繼續就要睇
可以燒到幾多錢 同壓榨到班員工幾盡
其實我唔想tvb執
執左即係viutv又變tvb
唔講政見 如果viutv變tvb
即係老人節目
viu 第二大股東是 中聯通
有幾個中共黨員 做緊 非執行董事

一早已經係黨媒, 唔洗變
中共 唔係開善堂
當TVB 無人睇果陣, 維穩費 自然會放落其他電視台到

就好似 愛港力, 愛港之聲........前幾年都好活躍
但佢地次次都出來做小醜被人恥笑 ,跟住就漸漸無再出現
就係中共 見佢地太柒, 所以cut左佢地既維穩費
到時 鏡粉 一定精神崩潰
日日吹捧 mirror 係黃絲天團, 本土文化人
結果mirror 紅左之後就去奶共
成班 鏡粉 做左condom
西灣河地鐵站都高過佢
10年之後咁長遠...........
可能到時 tvb / viu 全部整合成一間「中央香港台」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞