覺唔覺TVB 5年內真係會收皮?

207 回覆
537 Like 32 Dislike
有上面條維穩水你怕TVB執?
你怕你比人炒左冇工開好過啦
ViuTV

抽起跟着矛盾去旅行

做Viu就唔做得喱騷

Now新聞台曾刪除有關蔡展鵬去骨場報道 聲稱要等警方公佈

Now新聞台一度將評論港大副校人選報道下架 陳鐵彪:我認為不適合咪落架囉

賣M記廣告

賣匯豐廣告

賣茶木廣告 (太興集團)

賣Shake Shack廣告 (美心集團)

快樂男聲

姜濤 快男時期 抖音傻瓜大合集

https://www.youtube.com/watch?v=96Gdjl7R9Z0&ab_channel=LynnKeungshow

廢青

湖北重啟

飲喜荼

食炑八 (富臨集團)

尸兄

上政府Show

宣傳立法會選舉

同場加映「香港加油」

最後係到同大家講聲新年快乐
事實就係
影視業係豆潤地方根本無晒競爭力
根本無得同netflix / 其他entertainment鬥
同埋你宜家捧viu tv到時mirror上大陸揾食 就係你地捧出黎
做到第4季先有人留意
你咩年齡層
想知佢大台 5 年內收唔收皮 睇埋佢今年業績就知
本身bigbigshop有起色 但又回落番
冇起色同收皮係兩回事。TVB就算keep住走人,都總有真藍絲後生仔女入TVB㗎,都總有人發明星夢㗎,都總會拍到屎一樣嘅戲同節目出來播㗎,呢班人又唔需要太大開支,廣告就算少啲都可以生存,只不過就僅僅生存,未至於收皮,只係一潭死水,毫無生氣。同埋香港政府唔會俾TVB收皮
比ViuTV, NowTV, Netflix, Disney +夾擊,仲有一大堆網上視頻平台Youtube, Bilibili, TVB收皮基本上係時間問題。
點會收,國家會將佢改造成新tvb
TVB近排多返廣告WOR
巴打啱啱岀冊?
我屋企兩老仲日日睇緊TVB
相信要等多20年 TVB 先有機會收皮
睇佢仲可以呃啲廣告相呃到幾時啫,成日都吹自己話有幾多幾多收視,但其實啲廣告客戶有冇睇佢大家心知肚明,要睇吓呢個騙局可以維持幾耐
睇佢仲可以呃啲廣告商呃到幾時啫,成日吹自己有幾多幾多收視,但啲廣告客戶有冇睇佢大家心知肚明,要睇吓呢個騙局可以維持幾耐
你夜晚開窗聽就當係大眾咩
專心重播果啲經典劇集囉。
大時代/男親女愛嗰啲
出糧都成問題點批個牌俾你
點解可以改個咁老土嘅名...
四葉草廿年前都高班過佢
咁你咪睇五年後cctvb有冇糧出囉
拖到資金鏈斷裂同死左都一樣
即使myTV SUPER訂戶人數龐大,卻未能扭轉困局,集團2021年平均日蝕180萬元。

距離台慶約兩周的TVB股價破底!電視廣播(0511)股價連續兩日創新低,周三收報5.82元,跌穿10月初創下的歷史低位

依家已經得番$4.71
點會 紅媒政府點會唔科水保住佢
你咪睇下有冇大陸佬注資囉
家下米奇吹雞 牛華 張學友 成龍呢班都仲會幫拖喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞