有冇人雖然好憎中國,但始終都認為自己係中國人?

123 回覆
19 Like 237 Dislike
冇人想同你拗呢啲,係你同樓主將國籍血統混淆埋一齊,你分得清就得,我只唔係想有人被呢啲謬論混淆到
反共不反中
到老一場空
ok
係唔係都到老一場空架啦
痴線
台灣根本成個司法立法執法經濟外交都獨立
精神勝利法就唔獨立
香港文化同中國文化都幾大差異下,基因就更加同國籍冇關連。
有,就係你老母你老豆你全家
只有納粹主義者先會執著基因

Ps 樓主波台五毛 請起底
仲有 文化本來係一樣相對既野 唔係絕對
每個人都有唔同習慣 而一群人都接受並採用呢種習慣 先構成文化
然而本身就算係接受某習慣既人 都可以因應自己既狀況微調 從而又生出另一種文化

咁何來文化一致?仲要香港同支那人既生活習慣一直都大不同
唔知既真係比你嚇死 知既真係比你笑死
中國人嘅血係點?深紅啲?咁未有中國呢個國家前啲人啲血叫咩血統?
我身為中國人感到自豪
愛支病
人哋點想同我無關,文化基因定位係自由選項。
係 我係中國人呀hi
已經構成煽動
最新大陸做基因排序,大陸人有「七大基因」,北方人最討厭嘅日本人同佢哋同源。
—》.......最大規模中國人基因庫首次發表:日本人群與北方漢族人群聚類重疊........
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E4%B8%AD%E5%9C%8B/471889/%E6%9C%80%E5%A4%A7%E8%A6%8F%E6%A8%A1%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA%E5%9F%BA%E5%9B%A0%E5%BA%AB%E9%A6%96%E6%AC%A1%E7%99%BC%E8%A1%A8-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%BA%BA%E7%BE%A4%E8%88%87%E5%8C%97%E6%96%B9%E6%BC%A2%E6%97%8F%E4%BA%BA%E7%BE%A4%E8%81%9A%E9%A1%9E%E9%87%8D%E7%96%8A
CCP / Chiba
台灣仲行緊大陸法
啲路名仲係中國地方命名
啲人無合約精神
根本就係中國人
種族同身分認同都唔識分?
點解要憎中國?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞