[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區 (1)

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
合埋手坑dl可以del game
咪實卡嗰個囉,崇光或者神光
Md打單局 有d deck太撚勁
係咁就開返龍騎兵 征龍 連結十字同魔導書果堆大家大亂鬥啦
好掛住堆做壞左嘅卡
md真係無限制地獄大亂鬥就好玩
真係好掛住征龍拎成副deck同你打既感覺
龍輝巧定黃金國岩新手玩多d?
閃刀姬唔係好識玩
黃金國

龍輝都考操作
閃刀姬本身就唔識合新手玩
龍輝巧操作複雜好多,要掉嘢拉嘢再link
黃金國就set5過turn啲fd
同埋黃金國等新卡出咗之後可以玩黃金勇者/烙印不死黃金,變化可以好大
https://appmedia.jp/master_duel/27456846

電腦堺唔係t1我靜靜地贏
thx各位
咁我抽下黃金國個包先
MD唔適合扮工打
要係屋企/唔洗返工玩就正
中左兩張閃機起動同火閃諗住試下玩
玩到頭痛
人人有兩隻9星都可以參加慈善VFD大賽
very friendly dragon
成班仆街係道拎住啲VFD超雷龍天球刺刀龍恰鳩duel links過黎果班

一車車gaia白龍
征龍有而家啲link怪support可以玩到幾壞
係咪11月表先收皮 唔記得咗
依個真 要好集中
不過個ui有d 差同個動畫好曬時間
回坑咗一年實卡俾少少唔專業意見啲新手

1. 手坑(eg. 灰流、增殖G)係萬用既卡,基本上砌咩deck都用得著,因為呢啲泛用料都係UR,所以不妨投資落去先。

2. 而家呢一刻你去抄既deck係base on 而家既實卡環境砌出嚟,有機會同MD既環境有好大出入,唔好盲目跟,揾返喺MD呢個時期既嗰一個實卡deck list去砌,會行少啲冤枉路。

3. MD既禁卡限卡表都唔係跟現環境,有機會你而家合出嚟既野喺未來,當MD跟咗現環境個表既時候會ban咗限咗,所以最好睇一次現環境既禁卡限卡表先,再去考慮個投資方向。舉個例,現環境既抹殺指名者已經限1,但MD係冇限,呢啲位要小心。

4. 新手用咩deck好,老老實實冇答案,因為個pool太大太多野,你有想玩既主題,花少少時間了解咗點玩點運作先,先至去合成去抽,玩起上嚟會冇咁頭痛。如果你喺了解既過程已經好抗拒覺得好複雜,真係不如del game算,因為而家真係每套deck都咁複雜,過到呢個門檻先去開始,記住打機係求開心。
電腦堺龍 - 法法
有冇人知泡影 千查 天庭係邊個包 唔想抽個暗黑鍋
幾時有an
防火牆龍 征龍ftk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞