[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區 (1)

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
竟然有得合卡已經好過duel links
我都係抽完兩張閃刀起動之後唔知抽咩好
手坑全部都係大闇鍋冇pickup
黑魔導仲有冇得打
想抽鐵獸戰線淨係中哈士奇,唯有砌咗套龍女僕

除咗閃刀姬蟲惑魔仲有冇囡囡deck打得
魔女工房點睇
有耐性等新卡既話仲有海晶
買完神宣包抽到神宣
砌黃金國
買完3個一回張定
抽出嚟啲24小時限定pool無個想玩
正啦 神宣一打都打3
我都係合sr 先有想玩既限定pool抽
將來出左融合ok, 依家割住草先
evil twins
再重刷
Apps版有消息未 返工想偷雞玩
QnA

Q. 我係完全新手
A. 依隻game唔係比完全新手玩 雖然有教學但你學完都只係會識基本召喚法 上網玩同砌deck一樣會好挫折 如果真係有心落坑就慢慢學慢慢練 唔好諗住一步登天

Q.一開始砌咩deck好?
A.有得買兩款基deck:希望皇(超量)同魔術師(靈擺) 兩副都幾好打 推薦新手買三副希望皇混成卡組練習下

Q.想抄卡表
A.可以參考潮落/台大/twitter(日本)/youtube等網頁

Q.青眼白龍呢?勁唔勁?我想用
A唔係唔得 但白龍永遠只係交流位置 (或者可以等烙印白龍) 同一線打會好吃力 自己衡量

Q. 有咩卡呢?齊唔齊卡?
A. master duel出到實卡1104卡池 將來會繼續更新

Q. 石點用好?
A.一開始有得抽灰流包 送一張灰流麗好實用

睇下有咩要加 歡迎修改
想問下 抽到SR UR 會開該系列池比你抽
自己用30粉合新 會唔會開池?
都會
steam 版可以入ps攞包?
呢樣真係差好多 唔洗課到仆街
你要轉去ps拎
好佛心
fuck you konami
啱啱先發現嗰50包原來係Bonus Pack啲垃圾
但一開始點都要課少少 如果唔係開卡包都要慢慢肝
起碼有得換 邊似duel link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞