搭巴士無戴好口罩 女大學生舌戰乘客:「你咪又係賤民」

380 回覆
813 Like 41 Dislike
防疫撚死全家
換轉個廢老無帶好口罩
係條女屌人

到時反防撚即刻倒戈
條阿叔都幾癲,自己一嚟屌鳩人,條女講粗口屌佢就好似有問題咁,成程條女講乜都無聽過,不停係到大學生乜乜乜,溝通唔到,一定係信政府唔怕啲傻閪嚟
入面嘅連登仔就好似08年嘅高登仔 我係中國人呀hi
你喺警察面前,同一情況係唔避咗佢,直交5000先好講喎
咁少料都屈落政見?
尊重依啲嘢唔係講輩份,阿叔都無尊重過人,對佢咁有禮貌咪自己辛苦?我年紀唔細都係咁講,有啲人係唔值得尊重。
條女天水圍屯門元朗 嗰啲新移民後代?
啲口音真係笑死 唔好影衰我哋啲大學生啦
淨係懶音分到邊個先係真正土生土長,阿姐大戰大陸閪
將乘客移離的權力等
(1)任何穿著制服並正當值的專營公司僱員,可將其有合理因由相信已違反本規例的任何人移離巴士。
(2)任何穿著制服並正當值的專營公司僱員,可要求其有合理因由相信已違反本規例的任何乘客提供其姓名地址,以及出示身分證明。 (1989年第19號法律公告)
(3)任何穿著制服並正當值的專營公司僱員,可無需手令而逮捕任何其有合理因由相信已違反本規例的人,並可扣留該人直至能將該人交予警務人員為止。
(4)任何警務人員在接收根據第(3)款交予他的人後,須將該人羈押而無需手令,而自此起《警隊條例》(第232章)第51及52條即須適用。 (1989年第19號法律公告)
(5)
在本規例中,身分證明 (proof of identity),就任何乘客而言,指 ——
(a)他的有效身分證;
(b)由人事登記處處長發出的文件,表明該人已申請 ——
(i)根據《人事登記條例》(第177章)登記;或
(ii)根據《人事登記規例》(第177章,附屬法例A)第13或14條發出新身分證; (2020年第4號編輯修訂紀錄)
(c)他所持有的有效旅行證件;
(d)因服役於中國人民解放軍而正式發給他的身分證明文件;或 (2012年第2號第3條)
(e)發給他的越南難民證。 (1989年第19號法律公告)
13A.乘客及擬成為乘客的人的一般行為
(1)任何乘客或擬成為乘客的人均不得 ——
(a)故意阻礙或妨礙巴士司機或任何獲授權的人,或故意分散他們的注意力;
(b)故意阻礙司機望向道路或交通的視線;
(c)對巴士的任何部分或其設備故意作出或故意安排作出任何事情,而該等事情 ——
(i)阻礙或干擾巴士的操作,或引致損壞;或
(ii)導致他人受傷、不安、煩擾或不便;
(d)不適當地干擾車門,或不適當地干擾構成巴士一部分或與巴士連接的任何其他機械、裝置或控制器;或
(e)從巴士拋出或故意掉下任何物件。
(2)巴士移動時,乘客不得在以下地方站立 ——
(a)通道以外的任何巴士部分;
(b)巴士上層;或
(c)前於單層巴士或雙層巴士下層司機位最後部分。
(3)通道上可劃一橫線,以顯示乘客在巴士移動時不可站立的地方。
(1989年第19號法律公告)
13B.遵從指示
(1)任何巴士司機或售票員以巴士司機或售票員身分行事時,可向乘客或擬成為乘客的人發出其認為為公眾安全着想而需要發出的指示。
(2)任何乘客或擬成為乘客的人均不得不遵從根據第(1)款發出的指示。
鬥大聲啫
欺善怕惡姐,如果係大隻佬或者南亞既D廢老咪一樣dup低個死人頭望自己個春袋

牠也是這樣帶罩
她只是個孩子呀!
呢頭連登仔屌柒洪為民飯局高官,嗰頭人哋坐巴士唔戴口罩,就屌柒出聲既係防疫撚死全身家 真係人格分裂
駁吾刀
九唔搭八
見人後生仔女就衝去屌
搭交通工具見到廢老唔戴又無人敢屌??
YouTube d 留言同連登完全唔一樣
睇下佢channel其他片
屌高官係因為d on9 policy係佢地出 而佢地又唔做好榜樣
老老實實,條女唔夠人拗,佢輸左
喂 我今年104歲
為左你好
我覺得你應該直播每餐都食屎
洗撚佢提咩 戴唔好關佢撚事
咁驚咪撘巴士啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞