港大商學院資訊科技主任自縊亡, 懷疑因為工作壓力

124 回覆
240 Like 8 Dislike
on9香港人又玩魚蛋論..
有少少規模既公司都唔會啦
唔識唔好衝出黎
買左人壽呀? 死左比辭職好?
似個人問題
當好似上面咁講migrate email
大佬呢d唔洗你做喎
vendor做姐 你職責寫標書
睇著班人做 完
到你就黎50歲, 樓又未供完, 仔女又未讀完書, 又有兩老要養, 又要準備定退休, 辭職搵唔返呢個數每個月搵少幾萬, 你就未必會講得咁輕鬆

當然我都估到好多連登仔係樂觀派, 無野既住開500尺轉住200幾尺囉, 一家人咸魚白菜有咩捱唔到
https://www.hkubs.hku.hk/media/press-release/

到而家都未有新聞稿,好撚賤
https://www.hku.hk/press/press-releases/

大學都係

重有2個網都好核突,HKU 真係得個名
如果因為屋企人既 有冷靜思考既更加冇理由自殺啦
根本就係一下情緒出黎就做左
睇黎你可以試下1 day work of an auditor 就知世界文書工其實無乜難事
真,大公司反而係跟it department進度set time. table
我舊公司係,it department惡晒,人地慢慢做都吹唔漲
岩啊,佢仲要faculty it 應該落手做機會唔多,migrate email 都係central it 搞,點會到佢手
大學係唔易撈但有咩事好多時都係東家唔打打西家既姐,香港咁多間實有位收留你,點都去唔到要為咁而死,我都相信自己有問題,可以情緒病好耐無睇過醫生
好難想像
IT狗
今晨6點46分返到大學自殺咁早,可能尋晚直情通頂OT冇返過屋企
自殺嘅人先唔會諗咁多咁長遠
上個月完sem
學生d回饋問卷應該到貨
係咪佢收到學生後多投訴?
大學都要睇 department
有D 係唔易做
哥哥係玩Anal玩到有愛滋病先自殺炸
邊行冇
IT快做一定出垃圾
商學院IT team過去一年大幅度擴張
多咗個新sub head, team head
大部分喺第二個學院轉過去
唔知有冇關係呢
咁呀唐唐又咁多年都未見佢跳樓?
因為唐唐玩左咁耐都未中呀嘛傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞