嚴選最有創意嘅九巴報站機Error

863 回覆
3748 Like 53 Dislike
呢個似係轉牌轉到一半
2000-2010年代 中文網頁不時會出亂碼 要右click 編碼到喺big5 同unicode 之間轉換應該係一代人嘅回憶
呢張笑死
九龍奶中央郵局
除咗唔識google咩係Big5,寫文條友示範咗有source俾你抄交功課,都可以鳩寫篇垃圾出黎
呢篇文先係笑話
呢套嘢係間歇性機能失調

某啲車特多亂碼嘅原因可能係裝工曳 搞到啲訊號多干擾 就會解錯碼
原理類似你收音機收得唔好會聽錯一樣

基本上要克服只能靠checksum 由個顯示器睇吓sd過嚟嘅data有冇爛到 爛咗就叫部主機再send多次嚟
笑撚到仆街
呢個gif好識合用係恐怖片度
咩碼嚟
話說九巴加返62X同91M嘅轉乘了
新巴請咗毒撚run social media?
其實新巴城巴套嘢係真係好值得投資,因為用咗android平板真係潛力無限,由我入職到離職個陣啲功能仲係不斷增加緊。

例如自動轉路線牌啦,又可以即時由站長用嘅系統攞你下班開車時間同路線寫係個 mon 到,如果站長臨時改咗都會即刻更新顯示。

仲有個平板內置G meter,如果一星期內重 dup 唔知幾多次就會俾人召見,可能最終會發展到好似九流巴士套 greenroad 咁,咁就唔使額外俾錢買多套system。

我見九鐵巴士直頭玩到個 mon 可以顯示自己喺邊,條路點行,個站係邊個位,好似 google map 導航咁,可能仲有啲更加神奇嘅功能。
個小編係咪full time架
Part time畀公司彈弓手無花紅
「奶共」嘅另一種寫法
原來係咁,謝謝你
原來係咁,謝謝你
第一條過百站嘅巴士線
而家九巴嗰套gps報站機
假設 開辦新路線
係咪要逐架車插usb手指去更新報站機data??
冇錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞