移民潮:香港機場過去18個月走左20萬香港人!

628 回覆
855 Like 23 Dislike
走左仲理你?
+1
其實就係因為條數真係唔細所以先禁 200k一個人其實差唔多 而家走嘅如果一家大細老豆老母都35-40歲 有3-400k mpf唔出奇
單身or dink 走就後生啲 150-200k走唔甩
當然有學生同相對低收入嘅 拉上補下就差唔多
得返你理我
10月問揀咩工
你同上面11月問中環食咩lunch一樣
你都唔似走左喎
20萬精英出,20萬綜援入,到時香港如果排名又落後,就一日最衰都係暴徒搞事
船到橋頭自然直
愁得幾多嘢呀
成世人流流長
其實返送中前都有好多年用唔哂150人quota, 但係又有唔少人黎香港係用其他途徑例如專材計劃。
祝一路順風
如果係讀書
出入各一次
之後開學再出一次未返
咁會唔會都包咗佢條數入邊

利申 無入條link詳細睇
我有個friend走之前話自己去讀書,去到就加入哂啲移民group
BNO visa宜家申請慢左好多

邊度聽返黎?tg fb 谷都話批好快, 有個case 4日就批
一早已被滲透到爛
19年尾既遊行live post已經成班藍絲五毛鳩噏冷嘲熱諷
90 後都唔係degree holder
仲要只計mean / median , 咁香港人真係人工好低定 我諗今年95/96 都做咗三四年野30k 應該都到,未計90/91 嗰d 五皮野
自己走左唔會係度大聲講自爆
邊會收夠呀
平均一個有樓家庭拎300萬過去
多多都收啦
拎幅圖 整個pattern
就已經可以作一個判決話而家咩勢頭
屌你老母
仲未撚計所謂走左既香港人係咪出去做野 定本身有頭家個到兩邊走
揀到係香港做邊份工未呀
係wor
股市都係,有人買,有人賣,跌乜春?
好多讀書都可以移埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞