入嚟貼吓 人生第一隻手錶 同而家隻錶

142 回覆
25 Like 233 Dislike
買隻勞比自己就有得兒子我都想

人生第一隻,speedy reduced… form 6 時買

今日戴緊!
每逢錶po一定有
出街是但戴隻Apple watch咪得
邊撚度有人care你行頭
睇得自己咁高你唔care人地行頭,人地望返你個陣care既多的是

俗語有云,人心不古雖然依家唔會在掛係嘴邊話你係upper class、middle class、low class,但 classification 一說你都仲係feel到的,只不過係變得好subtle,係去左subconscious level既野黎
想知reduce 帶上手會唔會太細?因為佢好似幾厚下同錶面幾雜
不過巴打中學就買幾皮一隻錶都幾搵得
第一隻係細個老豆送既boy London,個陣好似仲係小學。
宜家長期都係戴同一隻iwc
有冇咁多英文
你平時係咪都係咁做作?
層豬用咩我用咩姐
哈哈,我中六已經係廿幾年前,當時6千幾。 唔會好細,不過後悔無買moonwatch 就係真
reduced個size應該正過42mm
係,好悶了
琴日出旺角賣鞋D sales 都係戴玫瑰金地通拿
利苑個知客姐姐戴126610LV綠黑
Levis個sales戴黑十
但全日冇見過一隻PP AP VC ALange
咁你咪知rolex個市場定位
即係點
幾靚喎
小市民都係想買D嘢抗通漲啫
家家有求,有D人貯咗好耐先買一隻錶,當然唔想一買就冇咗一半錢
開心吓都無可厚非
好似PP嘅market, 你職業差D就算有錢都唔會賣俾你
社會上嘅地位係某個高層面嘅人認同你先叫有地位
唔係SHOW隻幾十萬幾百萬嘅錶出嚟就證明到自己有幾叻
兒子出現了
咩叫有冇料?邊個識你姐

外行看熱鬧,內行看門道

從古到今都係咁,唔覺得呢個世界有咁理想,冇乜邊個可以唔care你外表去認識你even你去見女友家長,人地都問你係公屋仔定私樓仔啦佢理閪你個post既title有幾大,總之搵到錢買得起樓先好繼續傾落去所以住私樓都係行頭既延伸,你有冇雞髀食都係靠層樓咋所以行頭又點會唔重要
咁你去見家長,你報你住私樓定公屋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞