入嚟貼吓 人生第一隻手錶 同而家隻錶

142 回覆
25 Like 233 Dislike
一隻錶都要比你屌 咁大個人唔係買唔起?
16年11月: 踏入職場第一份full Tim

22年1月: 第4份工

OMEGA真係好靚,上面嗰啲真係好肉酸
成個post變咗Rolex圍爐
又要搵人鬥曬命呀? 唔好啦一陣比你條傻鳩拖埋落水

真係怨婦
買隻水或二手 Omega Seamaster ,from packaging, 造工,歷史,機芯,設計辨識度,我覺得冇一樣低過Rolex Submariner。價錢仲要唔洗食炒,又full set,冇咁多鬼鼠野,唔洗成日同人講resell revalue ,我真心覺得個愉悅感大。
法國撈撚俾人屌嗰陣一定拎金句出黎:買唔起牙
我自己就中意speedmaster ,下隻應該會買
岩岩出嚟做野無耐都幾肉酸,所以都諗二手好唔好
有deepsea, 綠玻璃,藍金鋼sub, 諗緊好唔好賣晒三隻換熊貓
法國連登真係好鍾意追擊人買樓 買撈
愈多人鬧 代表佢地上唔到車
連登反向指標
因為得買勞班傻仔先會係咁搵機會曬命

卡地亞手鐲入面已經有你既摯友啦, 快d 入去相認啦

有幾多人鐘意Cartier呢隻手鐲
https://lih.kg/bgwepkV
#33 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
叻啦叻啦, 起埋自己底睇下自己咩料先啦傻鳩
得啖笑
禾刀系繼續撈唔起算了
你戒賭未啊
正宗怨婦
起埋底有心了
豬哂了,買唔起撈咁叻叻了
第一隻已經掉左,第二隻Everlast 中學高中時自己買既

第三隻係出黎做野呀媽同細佬送既生日禮物CYMA

第四隻係當年女友,而家老婆送既 G-SHOCK

第五隻係幾年前同呀爸呀媽日本旅行買既二手Versace,果時覺得黑金色好靚,價錢ok就買左

第六隻係有一日心血來潮想帶全黑錶,最後入左呢隻鋼帶全黑G-SHOCK,帶係自己換既

而家就帶綠針,中間間金同老婆一齊帶,送左隻玫瑰金YM俾老婆

全部都係回憶,好值得紀念!

G持樓豬, 貼隻垃圾先
第一隻錶
apple watch3
而家隻錶
apple watch6

中間戴過名牌, 但都係apple watch好
帶過智能手錶,立即返轉頭真係唔得
你覺樓主一隻錶仔有乜好曬? 你係咪低估咗香港有幾多玩得起奢侈品嘅人?如果佢真係要囇命拎疊銀紙出嚟曬好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞