《單身即地獄》宋智雅認著A貨

341 回覆
529 Like 9 Dislike
佢呢d先醒目
真係做錯即刻認
之後已經唔使再做任何野
怕燒埋佢個邊 即時割蓆
着假嘢都着到名牌feel都係一種實力嚟
佢著左件人地個牌跟本無出過既衫
咁我下下打蝗語都好似你話齋咁括撚住就得啦 洗乜咁多人屌
每個地方都有每個地方既形容詞 佢地既「死穴」同香港人所指既「死穴」唔一樣架?要specific 到用「雷點」先表達到架?

唔係講粗口就大哂既 用下腦諗野啦仲大大聲咁
小哥哥666你好skr啊我要点小红心了哈
好似潮流台happy mart 咁咁蠢咩 而家del哂相收哂皮
聽你咁講,係咪即係有部分超a貨真係同廠出只不過係太多supply所以流左去做a貨
同埋我本身以為名牌既布同皮都係意大利之類既外國地方做,原來都係大陸但我見啲袋全部made in Paris/Italy,即係啲名牌係大陸買完材料再運去外國整?
有錯勿屌
芝燕呢啲先係真有錢女 又低調 又有學識點似件智雅咁 成個人都係假
可能一早散左,趁呢件事unfollow 埋?
其實都係d 好common sense 嘅野
不過連登仔無乜邊個會用腦諗

上面有條傻鳩話唔信大廠同jj market 同一條production line,笑撚死 唔通jj marlet d 衫自己變出黎?
唔出奇
有借口unfollow
或者驚人以為佢同智雅一齊
遲早驚爆埋佢自己D醜聞
不過智雅一直冇follow賢中
但賢中呢單野unfollow 智雅
其實觀感唔好睇
好想知佢地有冇一齊過
聽聞又話一齊過三個禮拜
對奶係未真
大大細細嘅廠都會做A貨,如果唔係d A貨邊度嚟?

衫褲都話布料可以自己買返屋企剪布再車 (當你真係識剪, 一件恤衫其實講緊至少15-20個parts)

手袋果d 你真係搵俾我睇,又拉鏈又鑲野又唔同布料
你覺得supplier 肯唔肯俾20個袋嘅份量你

上面唔信大陸廠會出A貨果d, 不如講下覺得d A貨係點變出黎

名牌布/皮果d, 上面講左,好多都係名牌公司幫廠訂
佢訂果匹布呢,就無水位走嘅
不過d 廠,特別係大果d 呢,應一定要另外自己訂多堆,名義上就係要test 下唔同布嘅質地點車點剪點配合,實際上呢
另外自己訂多堆應該都係有限數?咁上面咁多超a貨既皮/五金點樣得翻嚟㗎?
白卡?
成個po最好笑就係佢
佢本身韓國係出名嘅YouTuber
我覺得佢似izone嗰個多啲
Freezia ?
佢youtube 有講過自己要咩屋企人都會買
未試過say no
自己訂多 = 唔經名牌公司,即係自己去搵果間布料/金屬料廠入貨

講多d,製造廠同每間賣衫賣袋嘅公司都會簽contract,例如人地provide 100個手袋嘅料你,你有能力做到105個出嚟,佢都會同你買曬佢

旺季時,當然唔可能有capacity 去再做多出嚟放俾d A貨公司/集團。

但一到淡季 (夏天,冬天),班工人無野做,喺manufacturing 公司眼中就係蝕鳩咗,養住班人又無得榨乾佢地,咁呢個時間有咩做呢?
。。。。on9
明晒 多謝ching分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞