[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (99)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
睇到有Nautilus錶帶同dial, Royal Oak 八角,Hublot 螺絲,Pam 嘅數字同錶冠,Pepsi Bezel
仲有無漏
仲有IWC logo 同Cartier 粒藍寶石
GP既金橋陀飛輪, 寶璣既指針, 勞既可樂圈
moser 有好多有創意嘅諷刺(或者叫marketing)

除咗呢隻, 仲有隻用芝士做bezel 嘅100% swiss made mad red, 同黎諷刺swiss made 呢個字只要60% 嘅生產成本喺瑞士就可以印swiss made, 就算只要r&d 佔60%喺瑞士, 但成隻錶喺大陸整都理論上印swiss made

再之後就上年停產好唔錯工藝叫swiss alp, 成隻都係apple watch 造形, 特別vantablack 幾隻都好正
大牌子黎講好似淨係無玩O 記?

串完人,轉個頭又致敬人地支針
唔算轉個頭既 隻六神合體2018年年頭出
新哩隻同Armoury Crossover
姐係幾年之後,自己都係用返d 不思進取既element
JLC喺2017年出果隻master control date sector dial幾靚仔,定價又吸引,作為日用錶一流
可惜遲入坑,而家難搵之餘價錢都比定價貴唔少
都唔駛借啲意捧Terry sir嘅
sor, 真心fans

潛左好耐水
琴日諗住約交收omega點知條友放飛機
terry sir 佢主力唔係賺錢 明錶就請埋人租埋地方
又好難比較 賣花梗係讚花香 好合理
同埋 Ming 講貴野好似夾硬搵嘢講咁樣
第一隻44mm版透底
即使撇除通城因素,純粹以美感角度,隻dial 都認真麻麻,同埋GS近年成日換下dial 當係新錶/限量版咁賣,真係對獨立之後嘅GS無咩好感
一次過得罪幾個品牌
係咪無出到?
我去1881果間好ok喎
呢隻隻色望係靚嘅,不過戴上手後唔知點襯衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞