有冇住Manchester嘅朋友 入一入嚟

1001 回覆
37 Like 182 Dislike
緊係ok
但係樓價一早俾人搶貴晒
行路去喎講緊,同埋每個地方都有好有壞,無地方完美

非London冇可能用步行距離做單位
你唔好玩喇,咩定義,我依家住個到係行到哂三間supermarket
一個細區仔有齊哂,仲要行幾分鐘,仲想點
搵到兩間租既, 已經叫比較平, 附近都有outstanding既學校, 不過第一間個EPC rating好差下係咪會好貴電費.
都想問下巴絲們, 揀租屋盤最緊要要留意d咩

https://www.rightmove.co.uk/properties/118551188#/?channel=RES_LET

https://www.rightmove.co.uk/properties/117809375#/?channel=RES_LET
個人喜好唔會住近city centre
所以交水電媒最媒direct debit?
我都係 但又唔想太遠
自己鐘意zone 2
其實講生活Manchester 係可以仲方便過London

我乜撚都direct debit
我渣車就冇乜所謂
盡量唔入city centre
市中心返工,揸車泊車平過巴士
放工塞到爆
仲有電話上台
唔係Giffgaff/ Voxi呢啲濕鳩台
係正正經經3仔/ EE/ O2呢啲
巴打冇得WFH?
好彩我唔係返市中心遲下冇WFH都係渣車
但返工放工時間都塞塞地
租, TV License 都可以direct debit
總之你諗得出都盡量用direct debit
唔係白領
藍領咋
行咗3個月,知道邊個位有相機
返工嗰條路得一個相機位
我都知好多香港人中超速巴士線紅燈

一次都未中過揸快車點會唔望有冇相機
同埋巴士線咁明顯,好難誤中巴士線可能我眼快 有留意到
其實motorway唔易中相機
最易中係行20/30嗰D細路
都係嘅,但係已經好有良心大大個黃色相機,又有橫線俾你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞