有冇住Manchester嘅朋友 入一入嚟

1001 回覆
37 Like 182 Dislike
去啦,唔會後悔,超正
英國最正就係勁多呢啲歷史野
rusholme 同hulme 咪差唔多
都係dodgy feel
順帶一問,有無巴絲鍾意Foo fighters 或Oasis?
每一區都有好同唔好既街, 唔好以為叫sale, altrincham 就全區都一樣安全, 最緊要睇crime rate 同親身行一行條街. SK 呢幾區治安算唔錯
行完 唔係好大 不過對我呢啲軍事撚嚟講幾有意思
的確 都係有啲治安唔好 環境污糟嘅feel
係啊,同佢個show 都好正!但我啲frd 話喺london 嘅war museum 重正,希望有機會去
london 嗰個必去啦
如果有人陪我去的話
想問下Warrigton 個邊既Lymm 個邊好唔好? 有朋友租個邊1100gbp
我1家3口, 想搵d 治安好既, 校網都唔差既
大不了咪自己去
可以試下 不過會悶
Warrington真心太多香港人
你接受到就得
買鍋
買鍋喎
問題係點解會喺Sainsbury's 買鍋(鑊?)
sk8同9同出名同唔平其實
好窮又要靠交通工具往返市中心返工真係冇咩選擇
買railcard搭train應該唔貴?
就算揸車應該唔會好耐掛
不過早晚可能塞同埋要泊位
朋友都有講過越黎越多香港人
除左Lymm, 唔知Sale 個邊好唔好
Altrincham 就太貴了
Sale 同 altrincham 係uk police個網好似唔係好check 到個治安既
一條友,仲想揀依2區,睇嚟要再揀過了
到今時今日我都唔知鍋係咩東西嚟
雖然不斷有人推呢啲用詞用語
但其實大部份都唔清楚係乜野
thx 巴打
其實都係呢幾日先開始睇, 係個朋友話住個邊, 所以我就google 下
而家都好無頭緒, 分別幾個朋友住唔同city, 一個Manchester, 一個Birmingham, 一個Nottingham, 我都係乜都search 下咁
無啦啦個police registration appoontment 被foreign nationals office cancel 咗 做乜撚嘢
等撚咗幾個月你同我取消
屌你咩 唔洗返去放暑假呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞