歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (116) 禁18:00後堂食返屋企砌模型

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
唔知,不過聽講支模盜d野係第一水叫正常,之後再出果d好似話係個模既問題搞到d 件好撚多問題(毛邊、拍唔實),有人話可能個模已經頂唔順生產唔到
利申:9up
但係d ironman 果d 好似都正正常常
講得真係好聽
擔心未來
其實已經係buy time走緊佬
你睇返10月果個直播你就明點解擔心未來
佢講過要係日本果邊生產印眼技術上係完全做唔到
呢個系列如果無印眼我都唔玩
鳥山:
尤其是塗裝跟タンポ印刷(印刷臉)這部分,這要由日本來做很困難

鳥山:
其實"要換新表情"這件事,對青木(壽屋的人)的負擔反而是比較大的

淺井:
聽到說 "想挖新金型" 跟 "想弄新表情" 兩種話時,青木的反應是完全不同的
問他可不可以換新表情時,他的回答不是「好喔!」
而是「.........好....

鳥山:
嘛,要大量生產タンポ臉,果然是很痛苦的一件事
或著該說,是職人的技術

淺井:
タンポ印刷雖然已經是很理所當然地用的技術了,但是到現在還是會覺得很神奇
這麼原始的印刷方式,到底是怎麼做到不會印歪的
慘玩gk己經邊緣人
唔知,我轉載
唔印眼俾水貼囉 自己嚟
你地上完骨架金屬色 會唔會加消光或者光油?
有睇過啦,
我以前都係做廠,有同日本仔交過手,知道發生咩事既,
現在支那個環境就係平價生產單畀東南亞做哂,
留得低既一係就外國係支那設廠,
一係就細廠對細牌子,小規模生產累鬥累睇下大家幾時收皮前盡做
未搬走既只係未夠鐘起行,收皮前盡做

印刷臉唔係做唔到,而係成本太高
搵個大媽係度印臉可能3個人先等於一個日本人的人工
你諗下搬去mij然後個價變做冇咩競爭力(當你貴2-30%,畀多一百)
大家接唔接受到
https://www.youtube.com/watch?v=b3QOGWSmBwc
有興趣知成品點整可以睇哂條片,
只係想睇印刷臉點做可以睇下2分半左右
e2046 你點同我大媽軍隊鬥

BANDAI D 30MS眼都係強國印就明啦
諗埋D 多層眼原來就係想避呢個問題
想問下PB隻30min mission 開始派貨未我見韓國好似開始派,係唔係經孤仔訂應該都係行貨
AV 油藍蓋同黑蓋 噴塗上大唔大分別?
差唔多
藍蓋杰啲
邊隻?
其實多層眼如果夠薄既係咪一個好既解決方法
係上面post 張2d 上色圖又咩都唔講果個師兄黎
同藍店有關嘅事我淨係想知佢幾時執

支模盜都係
我直頭唔想知, 唔想知, 唔想知
之前孤仔訂已經攞左貨
咁大鑊想問下幾耐之前我完全無收到message會唔會過晒21日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞