洗衣機買咩牌子好?

256 回覆
3 Like 4 Dislike
金章,唔怕嘈的話
你咁講即係震幅係少左
但震的能量冇少度
可能仲勁左wor🤣
用開金章幾好
直驅好似得幾隻, 海爾唔錯夠平
洗衣連乾衣有無推薦
睇產地
洗衣機我揀意大利
有啲牌子high end 就歐洲,低價位就大陸
牌子都要問清楚邊度造
早排係誠哥舖買左部Miele wed325 $9xxx
話係獨家款
睇過百記同miele hk又真係無呢個型號

但送上黎同安裝都係Miele自己做番
保養又係
用落都ok 真係靜 但脫水就點都有d嘈
so far so good
係啊,曾經去過Miele showroom睇都係話325係誠哥獨家款,咁都正常既,誠哥連鎖電器佢最大,一定會有呢啲獨家款
除左惠而浦820 pure care之外, 有冇其他牌子係真820mm洗衣機
問過豐澤LG同金章飛頂之後係825mm
我廚櫃底係605 W x 550 D x 823-824 H
搵過西門子飛頂話係820 好似實質都係825
啲洗衣機咁9貴,又話多洗衣mode, 啲人買完返去咪又係用個mode day day wash.
惠X浦正陷家剷, 兩年保養期內壞一次, 當時整機仲比左錢洗洗衣機
準時第廿五個月壞, 屌佢老母, 上門維修先收你五舊, 未計零件
之後買左部LG, 靜過惠X浦, 洗衫快過惠X浦, 乾衫快過惠X浦, 容量大過惠X浦
結論: 惠X浦又貴又易壞, 正垃圾
意大利金章 , 用左5年打柴
飛利普?
LG 機都敢買
呢到好多巴打踩
兩年後換機都平過惠x浦
惠而浦仲廢撚過LG 韓國直驅摩打真係好野黎
有冇西門子/miele 用家
洗衣乾衣機fluffclean function 好唔好用,係唔係得呢兩個brand 有?
真正錫衫既人係會分返模式洗,當然用得最多都係某幾個,但有啲模式其實幾有用,例如蒸氣洗咁,只係將啲蒸氣打落件衫到再烘乾佢,冬天大褸幾有用
洗防護衣物個模式又係幾實用
有會好過無,始終乾完衫一定會有絨毛,有得清一清佢會好啲,費事塞喉
最近壞咗部洗衣機
老母話想買返金章
舊嘅係金章意大利造
我話如果唔係意大利做嘅就買LG啦
最後佢俾sales 氹到買咗部惠而浦返嚟
咁你之前部金章用左幾耐?
10年呀 好襟用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞