Affordable Watches 手錶討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
青銅係成隻金屬,一般常見潛係鋼,轉用青銅就類似啞金色,會隨住時間氧化同變深色
一陣返去望吓
就係買佢黃嘛
有冇Ching買左sinn 105? 白面好似幾正
同埋sinn邊度買平
香港行貨得時間廊 同 LS
上面有師兄剛買完sinn
有講折頭,可以爬下文
一樣,都係彎
我見到d content farm網話係突登咁設計
https://kknews.cc/zh-hk/fashion/8vln5vl.amp
咁時針唔係比秒針更加有整彎既需要咩
一樣,都係彎
我見到d content farm網話係突登咁設計
https://kknews.cc/zh-hk/fashion/8vln5vl.amp
分針時針唔係比秒針更加有整彎既需要咩
可能計時要準確
睇時間日用野唔洗咁準掛
係㗎,就塊玻璃
玻璃底唔係應該平㗎咩?
佢彎針係為咗減輕睇秒針嘅時候 個視差嘅影響
即係下圖嘅X
好似雙面凸,你呢個都啱呀
都係彎㗎,話減低 parallax error 禾..

都有機會係因為凸面鏡有distortion既其實支針係直
如果係distortion 就應該枝分針都有少少彎啦

做乜鳩改咗名呀 改完感覺仲cheap 咗
呢個價錢呢個芯,不如買番本土精工mod
呢個牌子好似好伏
一開張圖成隻紅bb 咁
再睇埋個芯,我諗買番隻精工 (mod 唔mod 都得) 好過
聽聞當初Kickstarter搞到一鑊泡
我試過一次kickstarter 買野之後我發誓以後都唔會kickstarter
錶就更加tim
我都試過一次 最後失敗埋無左聲氣
無下次
KS 實在太多風險
1. 走數
2. QC
3. 售後
以上呢三個風險係錶黎講都幾大問題

其次就係佢賣咩芯?自家芯 (估計都要pledge 10k 以上) 咁不如買FC
eta / 精工芯,不如買番市場上已經行緊一樣芯既牌子,起碼免卻左上面三個風險

以上都已經唔講brand image 之類既野
我通常會避開歐洲佬 (特別係意大利),個 goal 太低嘅 (幾十人就 100%) 同 too good to be true 嗰啲
有往績仲好,可以睇吓以前 campaign 嘅留言有冇怨氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞