Affordable Watches 手錶討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
冷門少人買同斯文風格問題
一路咁多年以黎積左極大量死貨係到
要清左佢就只可以跳樓價
圖?
因為佢係 citizen
你哋會買極都同一類錶定策略性咁買唔同type錶?
我好無聊地將我啲錶分類,計劃之後買咩錶
唔係自家芯?
收購姐
呀,明你講咩了

但係citizen 唔係2016 先收購佢,FC 2004 開始已經有自家movement?
而家個movement 唔係仲係FC 自己既?
被收購前都係咁既樣
而家睇隻Monolithic成唔成為到佢地既突破點
係佢自己
citizen收購得多數都係睇中佢有自制機芯能力
加埋之前既la joux perret技術共享
為而家the citizen鋪路
Fc隻highlife gmt都好正
其實fc好多錶都好靚
佢有隻石英我都想買
dekla 真係玩得過架
我爬外國錶forum好多人都讚

子彈夠可以做埋加硬case
成為一隻長用唔點花既飛行錶
邊間開咁平?
Dekla既6Steel係唔係同Sinn個隻技術差唔多?
citizen 8系已開始有睇頭
再唔係有巴打post果隻白面三枝都係入門精選
想問下樓主隻藍色orient star skeleton皮帶邊度買?
你講邊隻?
星晨而家啲機械開始出力,啲新嘢係有啲吸引力
dekla 係鋼上面用炭層,再加一層電鍍硬化
sinn據講係用一種專利既冷凍鋼技術,將鋼面加硬包起
而我訂果隻archimede應該係用比例傳統既淬火技術,即加熱再極速凍冷

另外,上面有巴打講到sinn改裝左個機芯(當然係只限某d型號)
我上網查左,sinn主要有以下改動
1. 無油擒縱,佢係擒縱上做左層鑽石膜,從而減低磨損消耗
2, 66-228錶油,係極端溫度下,都可以穩定運行

至於sinn其他黑科技,唔多講喇,佢地真係好犀利...
呢隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞