Affordable Watches 手錶討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
上面有巴打教路
可以同網上客戶服務員傾下
有機會拎到更低價
藍店
又或者sales服務態度唔好
其實一個人最少需要幾多隻錶?
1. Dress watch 紅事白事用

2. G-shock/pro trek 運動用,可以落埋水。一般G-SHOCK 都有world time,旅行其實好啱

3. 返工錶,視乎你返咩工,有時dress watch 會驚刮花,g-shock 又太粗獷(方型反而ok)。而家好多人鍾意smart watch,但我個人好反感。

以上我覺得必須。

4. 其他:潛水、計時、月相、GMT、陀飛輪等等。一般都無咩用,但好想要。

男人會好迷戀唔同物件,一係槍、相機、車、錶,但要量力而為,買再多錶,左手得一隻,戴唔到幾多。
其實今時今日錶都唔係必須品,一部電話已經睇到時間

我覺得手錶對我而言唔多唔少同時裝潮流同埋美學工藝有關

當然我都好同意應該量力而為,始終有太多錶其實都係過客,會長戴嘅錶唔會太多
錯區
我唔同意,係上司面前拎手機睇時間,其實無禮貌,特別智能手機多野玩,隨時用好多時間。

手錶就方便兼有禮貌啲。

新手入坑

本身冇跟鋼帶真係spb147 最大敗筆
https://www.msn.com/en-gb/money/other/sailor-is-jailed-for-three-months-for-selling-navy-diver-watches/ar-AASRyGq?li=BBoPWjQ&fbclid=IwAR0EKf39YBMmlfgg3pxDtVekcqPv6lJr896X2z8RtV0rCCek7kCy8LsWYJI

啱啱見到新聞,有水手偷左不列顛軍錶去eBay 變賣,有買家聯絡ministry of defence 後,個水手事發被捕。
買過oris 間野正常
鋼定皮帶 手上鏈定自動款

放吓毒先
何解會負評?
做護士直情掛隻係心口tim
glycine 好似出combat sub 39
如果想買大飛款有咩推介
最好係全黑色
香港細間嘅AD或者rr 都係14鬆啲
H38416711
直上IWC
講起alpina
佢者熊貓chrono水貨幾抵玩...
39正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞