生暗瘡去到咩程度先要食a酸?

167 回覆
7 Like 28 Dislike
有轉過 都係咁(都係聽醫生推介用)如果係眼面乾甩皮咁可以接受既 最怕個肝方面賴野
爛面同禿頭一樣,算吧la
試過唔嚴重都食 大概食完一個療程就無食 宜家塊面叫間唔中生一兩粒
講真 去到呢個level先話要食就太遲啦 就算食完都好唔返去一個正常人level 梗係想好似醫癌症咁越早期醫返越好啦
…..
巴打食左幾耐到?塊面情況同我差唔多?
你唔食又唔會令你標到佢咁嚴重
你估禿頂越甩越多咩
暗瘡唔會越生越多
應該差唔多 都係唔嚴重 不過我接受唔到
大概半年左右掛 其實食到咁上下你無乜再生 然後同醫生傾下 佢會建議你停唔停藥好
好掛住之前之前食a酸塊面冇哂油 黑頭都冇哂
係 我心態都係咁 因為仲係有生同埋有印 問埋你果陣每次睇幾錢到?
本身想認真答你不過都係算啦 你邊度有暗瘡呀
情況唔穩定 生完一排消左咪咁 但你睇我第2幅圖 佢過一陣又生 唔想一直持續落去
又係你條撚樣開post
post名問人咩程度先要食a酸
人地答你 你程度唔洗食
你又唔撚聽 咁你咪撚問啦
直接搵醫生食咪算鳩數囉
咩副作用?
海綿體會乾哂 再充唔到血
碌j變軟變短
去到自己覺得煩頂唔順有心理影響
頭幾次睇醫生檢查好身體同肝機能,確定食得同劑量,之後就自己去藥房配,成本起碼平70%,只要跟足劑量唔好食過量同超時就得,多數療程每次3個月,之後就停半年,未完全根治就再多三個月,如此類推。
但緊記,正常肝功能正常,食幾多都無事,但肝指數有問題就唔好慳醫生錢,而且食緊藥期間唔可以懷孕,因藥性有引發K胎風險。
到底背後位巴打屋企責左幾多A 酸?

每星期都有A 酸 post
直接食a酸 抗生素係呃錢 冇用
又細粒又少,你係咪串我地
如果習慣真係唔改得先食
Ok咁你都係想大家叫你食姐 你咪同你醫生傾下囉 同埋a酸都唔係你諗得咁萬能 你要完全唔生係無可能
幾年前睇唔太記得 加埋暗瘡膏大約兩三千一次
啱呀 呢2年睇左個醫生2次 食左2次半年抗生素 一食完療程停藥又黎料生返兼有紅印未退搞到塊面中間少紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞