其實發唔發覺剩係得連登仔喺度叫春買唔起樓?

93 回覆
79 Like 53 Dislike
咁好多連登仔都有買既
有買/想買個d 已經入晒tg 谷
其實唔係真係買唔起
而係想活係幻想嘅世界入面,因為打幾隻字唔駛負責任

次次一講到儲唔到入息嘅一半想買咩樓,個班人就靜左
叫佢計條數出黎點樣買唔起樓
個個就打稻草人,作d數字出黎話呢樣個樣搞到儲唔到錢
係咁話d樓跌幾多幾多先啱
叫佢用自己條真數黎講,講多兩講就話自己已經買左樓
所以其實唔係買唔起
買唔買得起同買唔買係兩回事
嘉湖兩房仲係賣緊500萬
兩個人一人搵兩萬零蚊就過到壓測
咁都買唔起?連登仔唔係搵得少過譚仔呀姐下化?
仲要開口埋口fresh grad 50k
個D是假連登仔
真連登仔年收上百萬, 輕鬆供樓買樓再儲錢明年換車個批
不嬲都係,唔肯買樓,然後買一大堆股票NFT搏升值
唔好話買樓,買股票都係
又話升到盡又話貴,$700 tsla 又話貴又話唔值又話傻仔先買,結果唔使一兩個月$1200
失敗者總有千百萬藉口
樓主好巴閉,談笑有鴻儒,往來無白丁
屌你 我哋係連登藍血貴族精英會呀打柒你呀!
三年前 好彩無聽連登班窮閪講

其實係
有一班特別垃圾既
自己唔努力又亂鳩fing錢唔儲錢無觀念
就不斷發放香港好難買樓,無可能買樓
期望將自己垃圾既事實變成係社會既問題
從而令自己心裡面好過d
事實係
要買既,有心買既
點會買唔到
咁叻仔
賺左幾多十萬咁呀,交租交左3份1未支持你繼續幫我供樓,你要搏命呢d辛苦錢應得既,我都係睇住Netflix等收租再贏升值,一定慢過你
我唔係買唔起,我係唔會再買港樓
仲有班貼外國大屋係度笑香港納米樓果班人
人地隨時賣去外國住大屋都得啦
你香港唔買做租租幫人供樓定住公屋呀?
唔洗識哂全香港700萬
因為有一半廢柴垃圾
好似你咁
唔一定失敗既 不過90%係未畢業或者岩岩出黎做野既小朋友
你睇隔離post「如果有100萬...」就知 100萬都冇學人講買樓話人月入5~6萬吹水
因為佢地成班岩岩FG 月入15K 銀行得10萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞