其實發唔發覺剩係得連登仔喺度叫春買唔起樓?

93 回覆
79 Like 53 Dislike
出面嘅人好似個個都風生水起研究緊買咩樓
剩係得連登仔先會鼓吹躺平唔買樓
失敗者集中地第一日知咩
一出買樓post成班衝入黎冷嘲熱諷
又問做咩唔移民 會樓爆 加息收水 想人死全家咁款
轉頭唔好彩真係跌果陣班友實瘋狂鞭屍恥笑
所以好少買左既係連登開post
淨係得堆叫春樓爆post生存到
你入公屋屋邨同班人講買樓?
我認同香港又真係難買樓既
不過你講呢個真呀,D人正正常常分享下買左樓都成堆人入去負評同嘲諷,唔知眼紅定點

早2日做咗人生最大既槓桿
https://lih.kg/2792542
discuss 都大把叫左十幾年春
收皮啦,on9仔

香港有多35歲以下係業主

上網自己查下啦,佔香港人口5%都冇
呢度係連登呀嘛,梗係得連登仔會係度叫春架啦
買樓真係等死wo

香港仲住得人?
不嬲連登好多人都係憎人富貴厭人窮
但事實有半數以上既連仔都係好似怨婦咁 日日埋怨呢樣野 身邊d人到左近30歲就置左業 唔會好似lihkg仔咁
真心認同呢個reply
唔好爆
係 啲連登仔真係好痴線 好似世界圍住佢哋轉咁
見到咁多人買唔起,就放心了
識諗果班
一畢業出嚟幾年慳少少個個捱到30左右上車成功
林鄭plan 九成按揭都係幾十萬首期
夫妻兩個人上車仲易

不過總有班人寧願玩車買名牌周圍打卡
然後心頭高想一步登天買大單位新樓靚會所
買唔起就叫春
非康城荃西級數唔住
FB啲人都係咁
有個新聞post講某屋苑尺價兩萬
啲人留言話「繼續吹」
班垃圾出過街睇樓未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞