[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (52)

1001 回覆
0 Like 6 Dislike
呢啲色都可能有
呢個Cut就真係冇啦

腳幼嘅話 Warehouse都可能得
綠色個件?定係卡其色有章個件?
有章個件 冇內膽真心係香港會著到
唔係賣哂喇咩?
係咪lot1105?
但warehouse係咪今年開始唔接受海外預訂?
日本國內又淨係可以代引寄唔到日本倉
佢好似有唔同型號
揀個最闊嘅就係
著落可能似47501咁
睇唔出uniqlo咩cut
但呢款似唔似?https://item.rakuten.co.jp/rococostore/14072/
1105係60s cutting,會窄D
warehouse可以上樂天買,仲可以儲分
WH洗水色應該無出闊cutting,要買原牛自己洗

我喺官網見到呢條隻色好似唔錯原來都係唔闊
如果原牛洗到咁淺有排洗
呢條好似ok喎
好似係1001先啱
美製lvc質素點?
上網睇多數都係講日版
同埋44501係咪501入面算闊?
而家應該好難買美製44501,有都好貴
得日產可以即刻買到,個人認為501最闊應該係55501
星期六日連續暴曬左件牛褸兩日
即刻淺色左
美國Levi’s各地的廠房, 包括注名的555廠已於2003年關閉 !
生產線遷移去製作較平地區, 印尼,中國, 越南......等地 !

而以後標明made in USA既Levi’s, 可能只係原料或車裁等, 於美國生產或加工
而品牌最主要既產品 (例LVC), 真正布料產於美國, 或再運返美國加工 !
所以今時今日仲有Made in USA !

上網見到呢段
即係就算寫made in usa都未必全部係美國造?
Globalization ,有乜野真係會100% origin of one country。

今日收到豬豬5000yen福袋
tee除左中間色差啲 其餘兩件都ok
仲有張布同口罩 當贈品
有沒買過西班牙companion denim , customise 左條啡色日牛布 + 人手縫製

想問各位巴絲 平時軍褸啲鈕甩咗會去邊到配返
有d會
官網會有寫
咁多位巴打有冇白色denim或者chino推介
官方定樂天
上年買咗條54501, 覺得好窄…
反而uniqlo嗰條selvedge個闊度幾啱
同埋LVC香港係咪冇出W31 L36 , 我嗰條L34有啲吊吊地腳
兩件神魔好正
呢度有冇巴打著過george cox,想問下香港換返差唔多嘅生膠底搵邊間好見日本人整到但係唔知香港有冇鋪頭識整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞