黃妍Cath討論區(15)|新歌 兩個月亮|神與人與物一樣 也藏起靈魂一雙| 黃妍攞奬吹奏區 暨 白果失聰哭喪區

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
sony係真係唔識做生意。。。
成班fans話想要演唱會件crew tee
點知話唔賣
淨係賣19口罩
而女歌手金獎由大熱的鄭欣宜奪得,她說:「報道成日寫我係藝人鄭欣宜,今日終於可以講我係歌手鄭欣宜,係你哋俾無限嘅時間和耐性成就我,希望從此大家認得我係香港歌手鄭欣宜。」銀獎由唱作歌手黃妍奪得、銅獎由入行12年的林欣彤奪得,她說:「12年好唔容易,多謝每一個困難。」

鄭欣宜金:四句
Mag彤:兩句
某銀:一句帶過
各大媒體用自己既文字同報道向商台投下反對票
難得攞獎 好心屈dee黑少日啦
新post

黃妍Cath討論區(16)|新歌 兩個月亮| 恭賀黃妍獲得2021年度叱咤樂壇頒獎禮叱咤樂壇女歌手銀獎慶祝區
https://lih.kg/2830389
恭喜Cath
Btw好似唔見Cath有FB Fan page

利申陳蕾粉絲,冇轉過會,不過今年「我尚」真係好鬼正
其實首歌上年
不過多謝支持
做咩幫佢地宣傳
幾經辛苦 終於拎走左佢個獎 咁重要一直拎住會好慘
要搵都搵到㗎啦
幫埋你宣傳啫
你都有份講嘢㗎
話說首佚名花好撚正
https://www.youtube.com/watch?v=QJ2vhfUre9E
係 想佢同框有多啲合作
尤其是係創作上
至於女歌手,金、銀、銅為鄭欣宜、索尼旗下歌手及林欣彤,三人不約而同都是首次得到商台的女歌手獎項。其中林欣彤表示入行11年終於拿下首個歌手獎,這11年好不容易,覺得真正勇敢堅強的人是永遠善良,但願自己永遠善良。而欣宜在宣布一刻在台下已哭成淚人,好友許廷鏗即上前擁抱祝賀,她在台上哭着表示自己一直耿耿於懷是一個名稱「歌手鄭欣宜」,奈可報道一路寫她是藝人鄭欣宜,她為換取更多機會唱歌,去拍劇拍電影、做綜藝,甚至連魔人布歐也扮過,但仍是被叫藝人鄭欣宜。她多謝大家給無限時間和耐性,成為今日的鄭欣宜,希望由今日開始大家叫她「香港歌手鄭欣宜」。男歌手的銅獎為馮允謙,銀獎是多次上台的林家謙,至於金獎則是張敬軒。
希望sony喺黃妍得獎之後可以發圍
黃妍已經喺最差既情況攞獎
唔識既唔識亦覺得唔值
無盡過力傳揚出去就即刻攞個咁大既獎
轉頭啲人都係會唔記得佢

22年發到圍但係集合資源轉捧陳伯
咁我又唔介意
陳伯值個男金
私心想佢攞歌曲獎
十大?你想佢死?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞