[GIN] GIN LEE 李幸倪 2022 集中討論POST (8)

525 回覆
8 Like 11 Dislike
唔係傳蛋記咩?
簽左 英皇啦 😵😵 其實仲衰
confirm咗喇咩?
容祖兒減產之後英皇爭個一姐
啱啦
唔使返大陸嘅話其實英皇都唔錯
起碼員工待遇好過球記
其實係
女人嚟講得泳兒上到大台
但泳兒都4張 唔係玩到好耐
淨係泳兒放養都出到高汁音樂先
只要英皇肯捧,李克勤都上到男金啦
放養咗仲好過之前未放養
泳兒同gin唔係差唔多年紀咩
好似差5年
很感謝各界朋友和粉絲的關心,你們的祝福我全部收到。❤️

由2011年決定留在香港發展至今,一轉眼已經11年。還記得我與bma的第一份合約滿後,我的人生變得徬徨無助,幸運地在2014年,我遇見環球唱片的Duncan。當時他邀請我和Aga合唱「一加一」,我就這樣和環球這個大家庭結下了緣份。

過去8年我在這裡認識了很多朋友、得到很多不同的工作機會、去過世界各地演出、推出了很多歌曲和專輯、贏過不同的獎項、更圓夢開了人生第一個紅館演唱會。最難忘是與同事們並肩作戰的日子、所有的一切對我來說就像昨天發生一樣,依然歷歷在目。這段有血有淚的旅程我這輩子都不會忘記。

在此,我由衷地感激環球唱片及在這些年為我付出過努力的每一位的同事(包括過去或現在),特別感謝Duncan,由我加入公司的第一天就給予我無限量的支持。

無論以後我在哪裡,我亦會永遠心存感激。

現階段我會全力以赴把之前已經安排好的工作完成,為自己及公司作一個完滿的總結。

最後,我承諾一定會繼續努力把好音樂帶給大家,再次感謝你們的關心及鼓勵。❤️

-Gin Lee
跪求唔好同匪台扯上關係唱埋啲垃圾罐頭劇集歌
佢去邊我都撐佢
終於!!!
好撚開心希望遲啲簽嘅公司係好啲嘅
其實係好 你真係唔識
佢係咪20年後先上
點同 克勤當時咩對手
女歌手嚟講香港依家仲有邊個唱得
我煎仲要讓賽用2nd language
當年軒又係一離開球記上神枱
希望牙煎之後一帆風順

求神拜佛唔好去老人台唱罐頭劇集歌 啲歌仲衰過Eric Kwok
其實有無機會 gin lee 要嫁人結婚呀? 好似無人提過
畢竟都35 歲啦
恭喜gin,想佢走好耐
垃圾環球浪費咗幾多人青春
https://www.frenchmay.com/article/84

星光之城
法國五月藝術節隆重呈獻一個前所未有的港法交流音樂會。香港著名作曲家高世章聯同流行歌手李幸倪及爵士歌手塔莉‧莫蓮,為您帶來一場深度港法交流音樂會,將多年來香港及法國互相改編的名曲和流行歌曲,包括法國歌手Camille翻譯電影《無間道》經典插曲蔡琴的《被遺忘的時光》,及陳百強《粉紅色的一生》的原曲《La Vie en Rose》等呈現,音樂會將改編及演繹過去標誌性的流行歌曲,以中文及法語帶領觀眾踏上兩個星光之城不同凡響的音樂之旅。

是次音樂會及大師班由領賢慈善基金 (FIF) 獨家贊助,以支持藝術、教育和社區福利發展,貫徹十二年來貢獻社會、推動社區合作和振興香港的理念。

日期:24.06 - 25.06.2022
場地:香港文化中心大劇院
入場資訊:$880 / $780 / $680 / $580

有可能係今年唯一的live show,有打針嘅人可以睇
https://ticket.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/43327

開售日期:2022年5月19日 上午10時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞