amazon用順豐送貨

233 回覆
26 Like 275 Dislike
見到都覺得佢地慘, 應該仲血汗過sf
SF仲好啦,DHL嘅話,你唔喺屋企,佢死都唔會放喺座頭/管理處。
真呀,賺果幾蚊仲要比人扣20%
無良公司黎
試過人地寄俾我用d濕鳩物流,,派件派成個星期,最後連件野都唔見埋,順豐派件就真係快
唔止日森美馬, 其他amazon都一樣有大量強國公司扮外國貨
以美馬為例, anker呢間強國野都好多人買
日森經常係佢地送, 見過係大嬸/學生/普通打工仔收工後送貨
印象最深係上年冬天最凍既幾日, 夜晚有個爸爸抱住bb送貨上門
順豐星期日都送上門
個爸爸慘到
真,買書包幾層卜卜纸又膠袋
我喺美森買左四樣野 佢竟然分四次送黎 連續三日見到同一條友
件件貨都朝早7點半就話派緊黎
順豐不嬲唔會repack
BTW,次次到香港都搵CS改響順豐門市拎,屋企大部分時間都冇人
SF 係最好
中Kerry 慘過食屎
上次日森我買一堆書 係咩保護都冇 ,一個箱裝
就咁放堆書入個箱,D空位多到可以chok下chok下果種
有幾本書摺到隻角 唔嚴重就算\

明明以前都會放堆紙入去塞爆個箱
早1-2年試過,夜晚唔送,結果要等到星期六
順豐最快記錄星期四出貨,下星期一送到,快過原本ETA 幾日
斑馬11點幾仲送緊…
講極都仲係有人loop
改4次有2次照送, 仲要無電話就咁放喺門口
試過夜晚11點收貨tracking見佢行過嚟
唔好戇鳩
只係收購左supply chain
買SSD用bubble紙袋個盒啲角都係歪晒
結果都係靠盒入面個膠殼保護
另一盒嘢個紙盒直頭爛埋
DHL 送貨之前唔係有email 俾你咩?
然後你可以揀放係mailbox 唔洗簽收,
我上次都有得咁揀
嘉里真係垃圾黎,成日扮送唔到貨
之後十世都唔再送,一係叫你去拎,on9
我最近既一張DHL單收到既第一個email已經係"SORRY WE MISSED YOU!"

仲要全程一個電話都無打黎就朝早撳鐘
撳入條link再安排已經要第二日,好彩唔係急用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞