磁力共振搵邊間好

150 回覆
5 Like 1 Dislike
雙眼有問題,類似重影個啲,去左眼科診所睇,醫生建議照下mri,佢寫照腦,腦垂下體,落顯影劑,

有政府門診轉介信,問左幾間,都好貴,其中有兩間可以揀,一間係卓智醫學掃描診斷中心,眼科醫生介紹嘅,折左$7040;另一間博思醫學診斷中心,折左$5250,有無人幫襯過呢間?

係咪搵間平嘅先岩?

揀邊間好?
點解唔問下私家醫院,好似都係差不多價錢
醫院好啲?
邊間快or 平咪去
周圍都一樣
就係無買。岩岩個次係睇私人,係雅蘭中心個度睇,原先政府一路睇開,做晒檢查都話無問題,最後連診都唔俾我覆。所以唯有去私人睇
Ed錢唔慳得
我試下講我嘅情況,我地左,右眼望野都有一個固定嘅範圍,好似下圖咁,假設圓圈就係我地左右眼睇到嘅範圍,當兩隻眼同時望向一個事物,左,右眼嘅範圍就會合成一個,就好似圖中咁,由兩個圈變成一個圈,如下圖

但而家我睇到嘅情況係咁(下圖),左右眼睇野嘅範圍合唔到成一個完整嘅圈,但中間個個圈嘅範圍睇野又正常,無變形無兩個影,連醫生都解釋唔到

有無人明我講咩?
博思 朗豪坊?
政府轉介?照邊度,呢間好唔好
眼科個間叫 希瑪林順潮眼科,照mri個間係佢隔離叫卓智醫學診斷中心
唔係
你quote 左五千幾蚊果間 博思醫學診診斷中心 係咪朗豪坊果間?
果間都唔錯嘅 人都幾多不過d 姑娘都算專業
但照完就唔會有醫生講解嘅
要拎返個report 比你本身醫生睇
係咪正常照完都唔會講解?
呢樣就唔肯定 我諗你揀之前問清楚
落顯影劑嘅話建議都係去私家醫院
我上年去港怡都係照腦mri加顯影 政府轉介折左埋單都係5千幾炸 同埋我比較過 港怡啲機好似係先進啲 可試
利申: 非港怡打手
邊間有位就去邊間啦,邊有得你選擇
Hkai
中環 定 黃竹坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞