IVE 아이브 討論區 (4) 12月1日: 1st Single Album: ELEVEN

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
剪走佢啦
認同
U make me feel like 11
Feel like 11
即係衰11
架妹唔瀏海仲算唔算係架妹
合理
俾 D point 大家聽同睇隻歌 ...
詞:
1) 我隻眼俾你填滿, 令我個咀好痕既一個陌生人名
2) 我好似發左個好長既夢, 呢間房好似一個細既天堂
3) 我會繼續 "?跳舞?" 直到我我頭暈眼花
4) 再填滿我多一個地方
5) 你令我覺得完美 (you make me feel like eleven)
6) 你同我中間有 d 透明既野
7) 呢一浪之後令我更加墜入愛
8) 唔好心急, 我鐘意呢一刻, 我以前唔知自己個心可以咁多顏色

畫面:
1) 樽入面最深處既六個女仔
2) 柱
3) 三角型
4) 果個有 d 似蝴蝶型既圖案 ... 每次用都會有穿透入去或者閃既 effect
5) 真倒影塊鏡既型狀
6) 白色裝藍手套既型態會係咩黎呢 ?
7) 群舞三角型柱地下果個圖案 (唔通係匙窿?)
8) 個樽跌落黎到底係咩野爆左
9) 最尾放煙花又係咩解呢

咁當然你可以純純地解 ... 一定通架 ...
至於作詞果個寫緊咩 ... 拍果個導演又拍緊 ... 大家心照
成班pedo
你講 d 監制同導演下話 ... 無可否認係 ...
不可以色色
幾年後再諗
唔係特意色色 ... 其實唔止佢地一團係咁 ...
好多歌係 ... 更加係好多 MV 拍到更出骨 ...

不過係導賞下大家睇同諗
對住d小朋友
色唔落

Leeseo 07年出世
做到華sir個孫
忽然覺得首歌好正
又扮工
出首咁既歌點叫人唔好色
幾年後先
金時代當年可以賣到太師姐由四條蕃薯變性感夏日女皇 ...
師姐收左一次手 ... 你估佢而家想做咩 ?
色色唔係唔得,但係IVE啲成員年齡咁鬼低
咁樣搞法同秋P有咩分別睇奈子跳香蕉好過啦

係咪得我一個想活係純純嘅幻想入面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞