TUNS 請人未

1001 回覆
8 Like 28 Dislike
頭兩個擺既 cluster都未派彩
Here 仲要first choice KEC已經派完
KWC是咪全部派晒?
仲未有電話email,是咪收隊了
有排啦
KWC未有offer
HKEC派咗未
Ntec 有未....
+1
乜kec都會派完架咩
你又知?
我都收到HHH!絲打yr幾?我連鴨仔團都未出過 唔知好唔好accept
小妹知道
TKOH
HHH
UCH
三個都派咗
我year 3, 都未出過鴨仔呀, 不過學校啲tutor都鼓勵我哋報tuns, 照accept先啦, 到時一齊加油
我都係yr3!有無機會可以相認
有嘅,睇下遲啲幾時body check簽約,到時相認下
絲打你不如dm我 方便之後搵返你
可以!tg:finebutwhocare
尷名
Accept啦 做tuns都係做runner啫 你最基本係做routine 追晒所有routine得手就主動問下有冇野幫手 唔怕爛做又肯做 多數都會生存到
順手練下自己啲clinical skills 學下點樣精簡啲手法去做快啲
多謝師兄教路!當初報都係本住想提早學嘢既心態 係怕啲staff嫌棄幫唔到手之餘仲要加重佢哋workload去教我
有冇人都係未有到通知
初初做野通常都係碌柒咁 個個都要經歷呢個摸索期 然後先會上手 唔好怕問 問staff又好問師兄師姐其他tuns又好 甚至HCA都唔怕問
當然你都要揀時間問 忙到甩轆仲問又真係濕滯啲
我個人會覺得好重要嘅係除左做好基本要做嘅嘢之外 就係要識得分輕重 邊啲要即刻report / 做左先 同埋要保護自己 唔好人地點你去做就真係鳩衝去 自己揭板望多眼又好問多句又好甚至乎適當時候真係要拒絕
最後就係人事問題 有時其實真係個ward閪 自己要諗下對方係單純鳩屌定其實屌都有原因呢 前者就唔洗太上心 後者sad完就不妨都諗下對方啲point係邊
加油啦新同事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞