[露營師] 第25個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
你講邊樣係淘寶貨? 睇唔明
多唔多野睇

呢隻
佢個盒無寫產地,我覺得古古怪怪,MIJ一定會寫產地嘅,咁咪search下,見到淘寶有官方店,然後又搵到你呢個page,個page底生產商公司名係大陸拼音,然後之前仲睇到個簡體blog寫呢隻mess tin係國產好過trangia,不過個post搵唔返
都有少少好奇 因為佢係AMZ JP既評價都好多吓...
真係難分真與假

阿里巴巴都有

就咁講,Amazon多淘寶嘢就係人都知嘅,邊啲真邊啲假都真係好難判斷,我之前係US睇啱啲嘢,查下間公司就發現註冊地址係美國但出貨係寧波,宜家啲淘寶廠好撚蠱惑㗎,同埋講真我覺得架仔就唔太care係咪中國製嘅,佢哋覺得好用就OK,只係我自己盡量想避免啲可疑嘅gear啫,messtin又唔係貴,大把選擇
外國website thermarest corus 32F/0C quilt先做緊1240+運費

660 FP Nikwax Down, 560g
類似將一堆utube ig 名人 文字化
然後車camp又講下 煮食 / gear都講下
香港同日本營地都有介紹下咁
日森有
呢張野好似被黎? 唔係全身包哂有無分別?
Blankets 但又唔包埋背 如果你張充氣墊r值低就仆街了
去到32F用, 香港點會唔夠暖
唔會訓到背脊涼陣陣
不過我用緊雙人墊..應該扣唔到呢款
幾度上大帽山屌地用迪記$59睡墊一樣得 依啲好因人而異買張高R睡墊 重本啲買靚睡袋 訓得好真係好緊要
thanks cw
其實一般行山徑係唔阻人既情況下可唔可以開個小壇煮個麵hea下休息下
問就一定答你唔得
露營者在郊野地方露營及生火隨時可能被檢控。 根據《林區及郊區條例》,任何人在林區、植林區或郊野範圍內或附近,非法生火或用火,即屬犯法,一經定罪,最高可處罰款25,000元及監禁一年。
你指佢年齡定身高?
想買黑色既,有無邊隻?
外國製:trangia+casa made塗層 貴到仆街
中國製:Amazon大部分黑色都係MIC

其他唔知,無特別玩黑色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞