[露營師] 第25個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
自己腳短
蹺腳應該冇問題
H記睇落穩陣啲
但mayfly chair後腳係圓膠可以扤櫈
但係食食下野要起身就好煩 要放低野禁住地下
我指平野 7舊水全新 你會放幾多
不過可能4舊水有人執
平野resell value再差啲,靚野有佢價值先企到個價
不嬲都覺得二手價貴, 點解唔買全新(利伸, 我唔買二手野)

我隻hyperion 32 1.5k放走咗.
咁重點拎🤣
Mayfly可以除咗前面兩隻腳 再輕啲
但要有少少就住坐 因為得兩隻腳
alite designs 執左啦喎好似
中古
想問下意見, 買隻hill仔 akto 定 Anjan 2 好? 見重量好似一樣, 最想買enan 但好多巴打話難返貨
睇你點用,上連登問不如睇youtube官方pitching instruction了解下。
我akto同Enan都有. 起營應該Enan最方便, 同埋比較輕, 內帳同前廰面積都差唔多大. 不過enan(Yellow Label)內帳嘅門係全mesh, akto內帳嘅門上半部份可以變mesh. 我係買enan先, 之後再買akto. 至於反潮, 兩隻都差唔多, 基本紮係乜嘢位緊要啲. enan頭尾嗰兩個mesh窗口我覺得好過akto, 不過akto門上面又多個氣窗仔. 其他spec唔比較了, 你都應該溫曬書.

如果你係最想買enan, 都係建議你買咗enan先. 因為你買咗akto, 一定會再心思思😂

enan inner mesh door

akto inner mesh door
真 last 一句重點係因為手頭上冇哂單人營先諗前諗後,功課做左好多架啦,都多謝巴打詳細解釋
超啞咋...

正式收皮

月尾仲book 左場,想問下有無巴打知道邊度有22cm,煎pan 現貨?
PAN可以搵下夾鋼, 比多D油去用OK, 個飯盒就無COATING, 照用啦, trangia pan真係唔好借比人啦, 我隻紅皮都比人KO佐, 叫佢賠又唔係好多錢, 自己個心又唔舒服。
夾鋼儲熱好啲? 係咪唔買冇coating?
夾鋼係無COATING, 任刷。
睇吓你可以犧牲幾多, 同埋接受嘅程度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞