[多圖]點解外國既新娘咁正,香港既新娘咁頹!

242 回覆
31 Like 1944 Dislike
到有香港新娘咁著.又話佢亂洗男方錢
港女呀,結一次婚洗唔洗搞咁多野 ETC.
樓主零駁到
完全唔覺外國嗰啲靚
On9
擺酒先回到血 外國結婚純開支嚟 有要求個啲好撚貴
成班都未了解過就係咪都踩左先
外國月亮特別圓

算啦上連登勿認真
靚個屁
樓主on9
外國咁着都會笑
新年團年做冬只係人最close嗰班親戚/分幾班見
得紅白2事/有老人家擺大壽先會一次過見哂全部遠房/唔熟嘅親戚
其實擺酒比既大部分係黎自你班親朋戚友
去尖沙咀同mirror影婚紗相
唔係淨係講你自己核心家庭。。。

尤其大陸/海外有親戚(疫情前),除左紅白2事,可以咁齊人咩。

同埋好多工種紅日無得放,又有d結左婚,新年做冬聖誕要番奶奶/外母到

當你去到個個年紀,你會體會到
就算條女柒你都食唔撚到
正常係回血,不過有好多人好充大頭,其他方面洗好大
外國好多節目講結婚 外國人又無儲蓄但又大想頭
想搞到好夢幻但無錢
一係借錢搞 一係上啲節目幫佢俾錢 成日喊話好貴
我諗佢哋搞都要十幾皮
個蛋糕都幾萬
唉講真啊,如果有3兄弟姐妹,其中一個啊妹做冬要番奶奶食,其餘2個得正日得閒,已經唔齊腳。

人愈大,有左自己屋企同生活,愈見得少。。。
外國個啲廣告相嚟
一黎見到遠房親戚點解會開心
叫得遠房姐係都可有可無
二黎而家興搞新年團拜
至少我屋企寧願叫齊人搞個大嘅聚會都唔會分幾餐飯食咁曬錢曬時間
三黎照呢個邏輯婚禮係咪一定要大搞五十圍咁
佢哋淨係識屌啲傳統野以為高人一等
去飲姐係強迫自己要食一餐好貴既飯
外國啲新娘分分鐘已經搞過幾次結過幾次婚,咪多經驗搞得好睇啲囉
如果真係熟嘅fd嘅會真心戥佢開心
如果唔係就只係一個俾面派對 貼錢買難受
對於你黎講係遠房親戚,但你父母唔係

所以人地黎飲係主要因為你父母

如果你父母唔係仆街,我相信你見到遠房親戚鄧你父母高興,你都會覺得值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞