[多圖]點解外國既新娘咁正,香港既新娘咁頹!

242 回覆
31 Like 1944 Dislike
香港玩特別
連登仔:浪費新郎錢
呢啲裙好老土
你啲外國圖似去舞會多
樓主著出街嗰套令啲
未去過外國wedding都睇過西劇西人結婚,
唔係夜晚食都係晏晝食,
一樣要比錢/gift card/禮物,
幾無知先認為擺酒比錢係香港人傳統
港女小矮人身形,邊托得起咁大抽婚紗
如果你娶到好老婆,你就知道禮金係左手交右手遊戲。。。

至於擺酒呢part, 我認同真係好煩好19,但到你有d年紀個陣,你就明白下次咁齊人,可能已經係搞緊白事

同埋當你睇番擺酒相,見到你父母笑到好開心個刻,你先會發現原來父母已經好老

如果本身家庭算有計傾,其實擺酒係值得

利申,如果係仆街父母另計
港女身形邊著到鬼女咁正
著到成個公主咁好柒
小學生咩
樓主睇得迪士尼太多
好記得呢單野
好懷念嗰陣好多改圖都笑到我仆街
有張呢個賓客比人key左去後面
樓主啲taste 好老土
預個新郎係侏儒企入裙底
放屁
擺酒還擺酒, 白事還白事
加個裙撐就得
但鬼妹高d先好睇
你自己有變態性癖就話港女頹 關你撚事咩又唔係你條女

[有圖]有無人好想另一半著Lolita同你瘋狂啪啪啪~
https://lih.kg/2674550

有無人好想老婆/伴侶著住婚紗比你屌?
https://lih.kg/2655575

想做婚紗攝影但個人體質容易扯旗
https://lih.kg/2525368
外國唔洗敬酒掛
你自己諗下除左紅白2事,仲有咩event 係夠power call齊人。。。
太大舊 行近又驚整爛 生人勿近咁
香港果隻有D蓬 又可以親近少少
分分鐘樓主係要喺城堡搞婚禮嘅人黎
之前去參加個婚禮,隔離枱班男人口臭講著到件婚紗使唔使咁浮誇,個新娘肯定肯有公主病

我淨係記得嗰條裙個裙擺勁長勁大,入門口嗰一下有成班人喺後面執裙尾
新年做冬聖誕
第一日上連登咩
總之逢係中國同香港既野屌左再算

外國無人情折現呢樣嘢
就係得gift list
搞wedding banquet 同 ceremony 係100%自己出曬
其實變相係100% 自己荷包出曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞