恒大正式違約咁大件事無人講

330 回覆
478 Like 9 Dislike
比左息啵
我覺得阿爺真係唔想房地產再升上去搞到個泡再打 自己要先打死先
內房全升
間公司似fake 上佢個網乜柒都冇
個地址又out of nowhere
息都俾唔起

moass
找左數wo青
搞到我放哂中概
而且只係利息,not even min pay
Diu你9up唔駛本
彤叔落地府找呀
大把資產驚西咩
如果珺瓏灣減價5%大把連仔去搶啦
違約都升呀
根據公司註冊處資料,10月9日巨山提交兩份押記文件;土地註冊處紀錄亦顯示,10C屋於11月8日,抵押予「歐力士亞洲資本有限公司」(Orix Asia Capital Limited)。10C屋面積5,433平方呎,市值約8億元,文件暫無顯示抵押套現的金額。

心諗, 佢前幾日先抵押左層樓, 有錢唔比息搞到支爆, 我諗黨將佢五馬分屍都唔夠
其實係成個內房股的商業模式出左問題
內房股係用高槓桿借錢,買地發展地產業同其他行業
但政策三線紅線政策想改善內房股商業模式發展
但係搞死左內房股的現金流問題
唔洗找數仲唔升
唔還咪降評級
中國企業唔好諗海外借到錢 唔知幾多間公司資金鏈會斷裂呢
當年埃及破產 國債上到200幾厘息都借唔到錢
人哋講緊之前,唔係講依家。

佢意思係那些年連誠哥同彤叔都有份同證券行一齊迫宮
說好的跌呢
難得師兄正經去諗這件事,第一句已經係最大的難題,近觀歷史就是俄羅斯,所謂解體後是怎樣,大家渴望的是否有實現到? 中共黨員上千萬,現在處境就是too big to fail, 即便今日領導班子全換,其實都係只會係另一班人手裏,撼動到,但又唔夠,最多也是所謂的路線改革,方向轉變等。除非有可替代品出現,不然都只會係舊酒新瓶。起碼我見到的是這樣。

而後段所說的也是不斷在做,係世界一體化的情況下,誰控制標準,說便有話事權,5g就係好例子,不過受制下未能完全成功,人仔數碼化太多用途,印鈔大家都有做,美國可以輸出通脹,中國也是想一樣,某程度上香港也是美國轉出通脹的受害/受惠者,世界如何應對,又會是中美間一個大角力。
只要立法要債主取消筆數就得
大家開心
出面話找左數
連囝搞搞佢
【恒大3333】恒大兌付三筆美元債逾期利息 再次避過債務違約
https://lih.kg/2769453
燈力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞