恒大正式違約咁大件事無人講

330 回覆
478 Like 9 Dislike
Too early to tell
😦😦😦
冇影響 股市樓市繼續GOGOGO
債跌到20蚊應該一早預左唔會還
賴你老母皮
恆大違約,港股照升

其他民企借錢都要比貴息
想問下上面唔係落order叫許賣家產還咩
條友咁多鋪地會還唔起?
定又做大龍鳳
係預佢清盤20蚊回收,係有可能1蚊都收唔到
要跌都跌左 80%
淨返20% 跌到0,對個大市會有幾大影響
破產囉
大把人30蚊接,不過影響係唔大
“正式違約”呢4隻字影響大,成個地產銀行保險等等玩完
我諗真正支爆係要影響到政權先得, 就算下面班草民點死, 因為大數據同科技係郁唔到共產黨. 人口基數大係死緊 D 都無問題, 佢重可以玩殺雞猴去將反動毀滅. 睇下北韓就知咩叫萬劫不服.

正常大爆破係連帶骨牌效應由最高既產業跌落到衣食住行最後燒到勞動力過剩. 要記得數碼人仔之後佢已經真正實現到內巡環, 印幾多係無人知. 只要一日佢賣到產品去外國一日就可以搵外匯就已經夠.

打機玩有錢既網上遊戲就明白, 佢係遊戲入面有幾多錢係唔會有人知, 咁既情況佢就可調可控下無限印鈔. 下一步應該係推數碼人仔亞洲化去抗衡美金. 亞非拉如果都入籠, 佢就正式可以成為二戰後破壞到美金霸權既國家.
上一個月係恒大另一隻美元債grace periood還到錢,啲人真係收到錢。而家還唔到嘅係另一隻美元債。如果grace period都比唔到錢就應該當佢defaulted。
過左30日先正式違約
樓主係咪就係講緊10月11日到期嗰筆過萬億美金息到尋日正式default?
大 係度嗎?
美金喎
明屈佢賣外國資產黎還
許家印點會肯 咁辛苦先走到
條命係咪都冇 留返d錢比仔女孫好過
今次係美金+過grace period?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞