[NS] 真。女神轉生V

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
今次hard mode真係有 d feel
重要無得隨便轉

唔錯
第三個地圖行到頭都暈埋
玩左幾日先知道農呢有福音書e家野
請問幾時先可以開埋其餘仲魔技能欄?而家得5行唔夠用
只可以降底難度呢個設定好正
等D人唔可能對呢隻被喻為日本最hardcore既RPG指手劃腳
一路打第一章會不斷開到
佢問技能位
後排位先係一章不斷開
技能我入到二章主角仲魔都係得5
品川區開到2 (第6格)
AKIBA 開到3 (第7格)
打到LAST一個地圖先發現原來仲魔係可以同主角一樣直接食另一隻仲魔拎佢個技能...愛麗斯同義經又可以拎番出嚟做主力
玩到品川,留名
用緊權天使+水女神+雪精王 好好用
好高魔攻
一周目normal二周目可以hard
我第1章玩左18個鐘
係咁周圍行,搵未滿同合惡魔
其實主要分別係獨特技同耐性
其他有愛就ok
愛麗絲同義經有無弱到??
中期過渡用,但你有愛都可以練到好勁
我都係愛麗斯同義經做主力
好鍾意今集人修羅既bgm所以keep住搵打人修羅既片睇
safety就唔講啦,基本上發動地母晚餐你99level人修羅係打你都miss

至於normal, 有人話人修羅發動地母晚餐三大條件
Using reflects
Using skills that reduce enemy's turns count
Possibly random chance after a set number of turns
但暫時睇應該係你4-5回合內你殺唔到佢一隻仲魔,佢就會用地母晚餐嚟end你game

另外頭1-2 round佢都會爆你一次地母晚餐嚟考驗你,所以主角必須學不屈鬥志嚟保命仔
而第一條殺人修羅條片,就係咁啱佢隻濕婆好撚好閃避到人修羅招槍雨斷咗人修羅一turn (因為佢下一招就係地母晚餐)變咗人修羅第一個地母晚餐都發動唔到

所以有人會話第一條片贏到人修羅唔計
因為條友喺度反屈地母晚餐,咁人修羅就keep住有仲魔死而唔得閒爆地母晚餐

暫時未見到第二條片贏到人修羅
要返工又冇得玩
Yes
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞