[NS] 真。女神轉生V

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
15lv hard終於過到條蛇
Normal初戰軟泥怪俾佢連續critical 2次
想問下隻驚係咪全程都向末世代風格既世界到?
唔會番去現實世界到?
一王攻略:解飛天任,拎飛天,同商人買三個咒殺無效,主角屬性改咒術無效
一王怕冰,最強個招係咒殺
搵未滿好煩呀
我鐘意4F個種末日後但係有唔少人類求存既Fallout式世界多D
真係唔明,為咗個贈品,生意都唔想做,
正想。俾我賣晒D貨先
去邪靈洞拎邪靈晶片,防禦耐性改邪靈(要先學神意-神格習合),邪靈體耐火又可以無效咒殺,專屈boss
商人買闇障石,似乎大蛇要出毒,前一回合會儲技,你見佢儲技,下一回合就用item闇障石,佢出毒就全體免疫

隊伍建議兩隻水屬,一隻飛天,一隻魚人,之後加一個補血+識訓既係隊尾

另外睡覺對一王有效,可以擺識訓人覺既怪係隊尾,如果訓到就開防禦等下一會合

臭蛇識咒殺+火屬+物理攻擊,怕冰,火屬無效,似乎三頭蛇冇左兩隻頭好似就唔會出毒(未證實)

因為隊伍係水屬,所以佢出火技+物理都好難打死成隊,唯一怕佢招毒技
真女神系列好似除F,都係末世風
用呢個方法,普通難度,主角13lv下打boss第二次下擊殺
唔該晒巴打
飛天 同另一邊2揀1, 個度,
揀左一邊第日無得合另一隻架?
合到,我就係事前合咗另一邊嗰隻先焗住揀飛天
ic... 因為我想幫另一邊
個個frd/同事見倒我打都 問個主角男定女/comment on主角造型
chapter 2 會番一番去
btw 一開始校園左幾個字 就入魔界冒險左勁耐明明個劇情故事只係一日 玩耐好似過左半年咁
每一章尾聲會有npc 賣全位置
到時睇細地圖逐隻顯示先再慢慢搵
原來有咁資本主義既解決辦法
業界多年來風氣就算送張貼紙都收埋第時賣十蚊八蚊 死未
nancy 正咁多
啲DLC仲魔幾時可以攞? 係咪要到某啲chapter先有
某地精:時間就是金錢,朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞