脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 34

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我係絲 都係皮膚科醫生開5%
佢話冇好大刺激就可以
2%太少
各位巴打絲打好,小弟從十月頭開始追post,亦跟從各方意見開始食藥(印保),感覺係頭髮冇咁油,同平時梳頭甩少咗,不過洗完吹完都仍然有二三十條脫落,不過都知道頭髮係比較難逆轉,所以下星期約左2間植髪公司諮詢一下,係度大家可以分享交流下資訊
加油 諮詢完到時再上黎分享下
收到,大家互相交流下,共勉之
暫時資訊係2間資詢一間免費,一間400
Minoxidil 植咗髮唔洗再用

但內用藥一樣要食
啲頭髮短唔識長 係咪DHT 問題?
有無醫生介紹?

有無檢查身體?驗血驗荷爾蒙等等

呢幾日出街望多咗人哋D頭髮,發覺女生頭髮稀疏都好常見,但多數都50歲以上

見到有一個頭頂得幾條毛,兩邊得好少頭髮,不過應該都60幾歲
呢幾日無咩點甩頭髮,梳頭都係甩一兩條,但日日都好擔心
我有睇 都有驗血
其實女性脫髮 我覺得先天就家族遺傳
後天就係你作息唔好
我就係後天

如果你情況仲係初期 都勸你盡快睇
愈早處理 恢復狀態越好

至於醫生我覺得普通皮膚科專科就得
因為無論咩原因都係得minoxidil有用,但要長期用,好多人話停藥就會甩返啲頭髮
我屋企人全部都好多頭髮
屌 我都係
但係當時睇個醫生都咁同我講
同你用完唔介意冇頭髮就可以停

咁我諗我用硬一世啦
各位師兄師姐,想請教下 ,小弟m額好似越嚟越勁,刨個下文係咪韓國隻damocare 都work 下?剛先32歲好驚
師兄想問下 知唔知食韓保會否有副作用?
我食左幾年唔見有

係邊買先可以低過$250蚊盒,問親都開價$250
頭髮變幼 同埋 細小

就係DHT做緊既野
保不嬲有副作用

潛在副作用(在少於1%的男士出現)包括
性慾減退
勃起困難
射精問題(如精液量減少)
情緒低落
有冇人食緊新髮靈?

好似話勁過保康絲,食左兩年幾頭頂都冇咩起息,想轉試下但唔知邊度買
岩岩上網搵到香港保康絲,仲要超平,有冇人試過

https://www.lowe99.com/shop/%e9%a6%99%e6%b8%af%e4%bf%9d%e5%ba%b7%e7%b5%b21mg/
平過印保
巴打幾多歲
我買咗仲等緊送嚟
想知笠唔笠 定清爽?
有冇巴打食韓保有性慾低咗嘅情況出現?
我食咗一個半月到
呢個星期開始性慾低咗好多
但女朋友又有需求
想知會唔會有方法解決到
咁大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞