脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 34

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
same,我食藥搽頭再加中藥
我情況差過你,拖咗5年見哂頂先開始
Ching講得啱
如果食到出事 到時就冇人負責啦
保康絲係藥物黎 唔係糖果 唔係食物 更加唔係保健品
有你唔知幾副作用,有藥物相沖你有知唔知?對肝有負擔你又知唔知?
打完兩個月咩事都無頭髮仲生多咗
想知食咗好多年嗰啲巴打個肝依家點樣
本身有食保康絲加茶倍健 近排開始做gym 發覺甩頭髮多左好多 係咪因為重訓搞到咁 係咪要停啦
上佢官網咪知邊度藥房買到囉 , 唔洗醫生紙
周圍都係 , 官網都有寫明
想問下搽5%個狂脫期有幾耐
用左兩個月左右 甩到燈光下會穿崩 就嚟想jump
另外點先知非雄對自己有無效,我寧願佢有輕微副作用比我知都好丫
狂脫喺第三,四星期 , 維持一兩週 , 第六至九個月先見效
問咗buyandship,話係易燃壓縮品,唔可以集運
R牌foam 3枝森髮賣540算唔算貴?
你係泡沫定係水濟 ? 泡沫聽之前啲巴打講係運唔到嚟 一係上森x 買
外國賣四舊港紙 , 但未連運費 , 所以算合理價
大家點睇DS Laboratories呢個牌子?
我有用過佢兩支洗頭水(revita同CDB),唔係好明顯有分別,但係無甩頭髮嘅
但係佢有齊所有生髮active ingredients,包括caffeine, ketoconazole,仲話無sulfates, silicones, parabens, and gluten呢啲
聲稱有好多clinical trials&results,係咪吹大咗?

另外佢有topical minoxidil 5%, 同埋另一支有個叫nanoxidil嘅ingredient,話係minoxidil嘅進化版,更加有效,但nanoxidil唔係有fda監管,即係點?

有無人用過?有無咩feedback

想買泡呀
因為我用過avena支生髮水,差唔多包裝,好難搽得均勻
無錯,我都有,都唔得
想試下rga
咁上森x 買啦 , 三支都係五舊幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞